Ticker

6/recent/ticker-posts

Ανοικτά τα οινοποιεία της χώρας μας στις 13 Νοεμβρίου για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού

Την Κυριακή, 13 Νοεμβρίου, τα οινοποιεία των Δρόμων του Κρασιού της Ελλάδας, συμμετέχουν μαζί με εκατοντάδες άλλα οινοποιεία της Ευρώπης, στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού, προσφέροντας δωρεάν είσοδο στις εγκαταστάσεις τους. Οι επισκέπτες των οινοποιείων θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις αμπελοοινικές περιοχές, να γνωρίσουν τους Έλληνες οινοπαραγωγούς, να απολαύσουν τους πανέμορφους αμπελώνες, να ξεναγηθούν στους χώρους παραγωγής, ωρίμανσης και παλαίωσης οίνων, να δοκιμάσουν νέες και παλαιωμένες σοδειές, αλλά και να ενημερωθούν για τα φρέσκα κρασιά του φετινού τρύγου που μόλις ολοκληρώθηκε. Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού θεσμοθετήθηκε το 2009 και εορτάζεται κάθε χρόνο, τη δεύτερη Κυριακή του Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή οινοποιείων - μελών του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων του Κρασιού (RECEVIN) ή άλλων οινικών και οινοτουριστικών δικτύων.


Από το 2013, η ένωση οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» μέσω του οινοτουριστικού της δικτύου «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» συμμετέχει στην «Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού» εντάσσοντας τη χώρα μας στον ευρωπαϊκό οινοτουριστικό χάρτη.

Την φετινή χρονιά, η Ελληνική παρουσία ενισχύεται, καθώς στην εκδήλωση θα συμμετέχουν όλες οι περιφερειακές ενώσεις οινοπαραγωγών της χώρας μας και συγκεκριμένα:

  • Η Ένωση Οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος»
  • Η Ένωση Οινοπαραγωγών Κεντρικής Ελλάδας
  • Η Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Αττικής
  • Η Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου
  • Η Ένωση Οινοποιών Αμπελουργών Νήσων Αιγαίου
  • Το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια