Ticker

6/recent/ticker-posts

Επιμένουν οι αγρότες για το χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Μεγάλες αντιδράσεις από τους αγρότες υπήρξαν με την παραλαβή των εκκαθαριστικών της ΔΕΗ μέσα στον Αύγουστο, στα οποία είδαν «φουσκωμένους» λογαριασμούς επειδή - όπως υποστηρίζουν - πλέον πληρώνουν και για τους λογαριασμούς άρδευσης, εισφορά υπέρ νησιών, κοινωνικού τιμολογίου, πολυτέκνων με την ένδειξη Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) αλλά και εισφορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΕΤΜΕΑΡ). 


Σε ανακοίνωσή της όμως η ΔΕΗ έσπευσε να διαψεύσει αυτό τον ισχυρισμό, υποστηρίζοντας από την πλευρά της πως δεν υφίσταται κανένα ζήτημα αύξησης. «Η ΔΕΗ διευκρινίζει σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε διαμαρτυρίες αγροτών από την περιοχή της Λάρισας περί αυξήσεως των αγροτικών τιμολογίων και ειδικότερα του τέλους υπέρ ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ότι ουδεμία αύξηση αγροτικών τιμολογίων ή ΕΤΜΕΑΡ έχει πραγματοποιηθεί», υποστηρίζει ο Οργανισμός.

Παρόλα αυτά οι λογαριασμοί που προσκόμισαν αγρότες στον ΑγροΤύπο έρχονται να ενισχύσουν την καταγγελία τους, ότι δηλαδή στα προηγούμενα ειδοποιητήρια πληρωμής που αφορούσαν την ηλεκτροδότηση των αρδευτικών τους γεωτρήσεων δεν υπήρχαν οι επίμαχες χρεώσεις, οι οποίες αυξάνουν το ποσό πληρωμής μεσοσταθμικά κατά περίπου 25%.

Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο γνωστός Λαρισαίος αγροτοσυνδικαλιστής κ. Χρήστος Σιδερόπουλος: «Σε κανέναν λογαριασμό δεν υπήρχε αναφορά γι’ αυτές τις δύο χρεώσεις την τελευταία διετία (2015 και 2016). Είναι η πρώτη φορά που αναφέρεται σε αγροτικό τιμολόγιο χρέωση για κοινωνικό τιμολόγιο, νησιά και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Δηλαδή μας χρέωναν και στο παρελθόν χωρίς όμως να γνωρίζουμε το γιατί; Η ΔΕΗ λέει πως δεν υπάρχει αύξηση. Γιατί τώρα ξαφνικά μπήκαν αυτές οι ενδείξεις στις χρεώσεις;

Και μιλάμε ότι σε λογαριασμό 1.000 ευρώ να δίνουμε συνολικά 250 ευρώ. Είναι μια υπαρκτή αύξηση. Στα οικιακά τιμολόγια υπάρχουν εδώ και αρκετά χρόνια. Τώρα βλέπουμε ότι μπαίνουν και στα τιμολόγια των γεωτρήσεων. Ένα ακόμη ερώτημα είναι να βγει η ΔΕΗ και να μας πει με ποια κυβέρνηση ψηφίστηκε η υποχρέωση να ενταχθούν αυτές οι χρεώσεις στα τιμολόγια για τις ποτιστικές πομώνες. Ποιος έβγαλε αυτή την πολιτική απόφαση. Το 25% είναι μεγάλη αύξηση και κάποιοι πρέπει να λογοδοτήσουν».

Σταύρος Παϊσιάδης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια