Ticker

6/recent/ticker-posts

Μάνδρα: Στους 7 ανέρχονται οι νεκροί μέχρι στιγμής

Τραγωδία από τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε τα Μέγαρα και την Μάνδρα Αττικής. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για επτά νεκρούς μέχρι στιγμής, ενω υπάρχουν και αγνοούμενοι που ερευνάται αν έχουν πέσει θύματα της κακοκαιρίας ή έχουν καταφύγει κάπου.


Όπως αναφέρουν οι ίδες πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπάρχουν και άνθρωποι που χαρακτηρίζονται ως αγνοοούμενοι και γίνονται έρευνες για να διαπιστωθεί, εαν έχουν πέσει θύματα της κακοκαιρίας ή έχουν καταφύγει κάπου.

Μια γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή στο σπίτι της στη Μάνδρα Αττικής που έπληξε την περιοχή. Λίγο αργότερα η πυροσβεστική υπηρεσία ανέφερε ότι νεκρός, απο τη θεομηνία, είναι ακόμη ένας άνθρωπος και συγκεκριμένα ένας ηλικιωμένος άντρας.

Ο τρίτος νεκρός από την κακοκαιρία στη Μάνδρα, σύμφωνα με την πυροσβεστική, είναι ένας άνδρας, ηλικίας περίπου 65 ετών, ο οποίος βρέθηκε σε προαύλιο χώρο, στην οδό Λεωνίδα Στάμου.

Μεγάλες καταστροφές έχουν προκληθεί, εκτός από τη Μάνδρα στη Νέα Πέραμο και την ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων. Τα ορμητικά νερά έκοψαν δρόμους, γκρέμισαν μάντρες σπιτιών, παρέσυραν αυτοκίνητα και πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα. Τα νερά σε πολλά σημεία έφτασαν σε πολύ μεγάλο ύψος, παρασύροντας ό,τι βρισκόταν στο διάβα τους.

Τα σωστικά συνεργεία κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για να απεγκλωβίσουν άτομα που είχαν παγιδευτεί στα σπίτια τους. Ολόκληρη η περιοχή έχει καλυφθεί από φερτά υλικά που έχουν κατέβει από το βουνό, κάτι που δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα.

Σε απόγνωση οι κάτοικοι της Νέας Περάμου, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες

Οι κάτοικοι της Νέας Περάμου από νωρίς το πρωί βρίσκονται στο πόδι, προσπαθώντας να περισώσουν ό,τι μπορούν.

«Μου γκρέμισε τη μάντρα. Το υπόγειο έχει πλημμυρίσει», λέει με απόγνωση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Ευτέρπη που προσπασθούσε να βγάλει το νερό και τη λάσπη από την αυλή της. Λίγο πιο κάτω, ο κ. Ιορδάνης, ιδιοκτήτης ψιλικατζίδικου, θα πει «η ζημιά στο μαγαζί είναι γύρω στα 20.000-25.000 ευρώ. Όλα τα έπιπλα που ήταν ξύλινα έχουν καταστραφεί. Τα ψυγεία κάηκαν».

Η δοκιμασία των κατοίκων της Νέας Περάμου από τα έντονα καιρικά φαινόμενα συνεχίζεται.

Σφοδρή βροχόπτωση πλήττει εκ νέου την αυτήν την ώρα την περιοχή, με το νερό να έχει υπερβεί το ύψος των πεζοδρομίων. Οι κάτοικοι παραμένουν στα σπίτια τους ενώ επί ποδός βρίσκεται η πυροσβεστική υπηρεσία.


















Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια