Ticker

6/recent/ticker-posts

Τα φυτά της Χαιρώνειας // Bοτανική περιήγηση στο αρχαίο θέατρο Χαιρώνειας

Μια βοτανική περιήγηση 
στο αρχαίο θέατρο Χαιρώνειας

Εισαγωγή

Το παρόν άρθρο, η βοτανική μας περιήγηση στο αρχαίο θέατρο Χαιρώνειας, αποτελεί το πέμπτο μέρος της σειράς βοτανικές περιηγήσεις σε αρχαιολογικούς, ιστορικούς, πολιτιστικούς και φυσικούς χώρους. Η έναρξη είχε γίνει με τα φυτά της Ακρόπολης, η συνέχεια με τα φυτά του Καλλιμάρμαρου, η τρίτη μας βοτανική περιήγηση έγινε στην Χώρα Σερίφου και η τέταρτη στον Άρειο Πάγο. Αρωγός σε όλες τις περιηγήσεις μας αλλά και έμπνευση για την δημιουργία της παρούσας σειράς είναι ο συνεργάτης μας Σταύρος Αποστόλου, ο ερασιτέχνης φωτογράφος βιοποικιλότητας και ο άνθρωπος πίσω από το Natura Hellenica και αρκετές άλλες σελίδες σχετικού ενδιαφέροντος.




Το αρχαίο θέατρο της Χαιρώνειας
[πηγή κειμένου: http://www.diazoma.gr/]


Το θέατρο της Χαιρώνειας, ήταν αφιερωμένο στον Απόλλωνα Δαφνηφόρο και την Αρτέμιδα Σοωδίνα, όπως προκύπτει από αναθηματική επιγραφή, που βρέθηκε στο χώρο. Η πρώτη κατασκευή του χρονολογείται στα τέλη του 5ου αι. π.Χ., ενώ οι μετασκευές του χρονολογούνται έως και το 1ο αι. μ.Χ.


Η πρόσβαση στο θέατρο της Χαιρώνειας είναι ιδιαίτερα εύκολη, παρά το γεγονός ότι δεν βρίσκεται πάνω στον κεντρικό δρόμο. Προσπερνώντας κανείς το Μνημείο του Λέοντα και το αρχαιολογικό Μουσείο και προχωρώντας λίγες δεκάδες μέτρα βόρεια συναντά στην αριστερή πλευρά του δρόμου ενημερωτική πινακίδα που οδηγεί στο θέατρο, μέσω μιας ασφαλτοστρωμένης στο μεγαλύτερο τμήμα της πρόσβασης.










Περισσότερα στη ΓΕΩΜΥΘΙΚΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια