Ticker

6/recent/ticker-posts

''Λουκέτο'' και στα κυλικεία δύο στρατιωτικών νοσοκομείων η ίδια εταιρεία που ήταν στο ΚΕΒΟΠ

ΣΕ 401 ΚΑΙ ΓΝΑ
Αναστάτωση προκάλεσε χθες στο 401 Γενικό Στρατι­ωτικό Νοσοκομείο και το 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας το αιφνιδιαστικό «λουκέτο» στα έξι κυ­λικεία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων. 
Οι εργαζόμενοι πήγαν κανονικά στη δουλεία τους, στις 5.30 το πρωί, αλλά αντίκρισαν μια λευκή κόλλα χαρτί αναρτημένη στην κλειδωμένη γυάλινη πόρτα της εισόδου η οποία έγραφε: «Προσωρινή αναστολή λειτουργία της επιχείρησης από την 26η Μαρτίου». Το πρωτοφανές είναι ότι, εκτός από τους εργαζομένους, δεν είχαν ενημερωθεί ούτε οι διοικήσεις των νοσοκομείων. 
Η εταιρεία που έβαλε «λουκέτο» διαχειρίζεται τρία κυλικεία στο 401 και δύο κυλικεία και ένα εστιατόριο στο 251. Υπάλληλοι, ασθενείς και επισκέπτες δεν μπορούσαν χθες να εξυπηρετηθούν. Πρόκειται για μείζον θέμα για τα νοσοκομεία, καθώς ενδεικτικά αναφέρεται ότι μόνο το 401 δέχεται καθημερινά πε­ρίπου 1.000 επισκέπτες. Το νούμερο ένα ερώτημα είναι γιατί η διαχειρίστρια επιχείρηση προχώρησε σε μια τέτοια κίνηση χωρίς να ενημερώσει κανέναν. 

Αναζητούσαν την εταιρεία 
Το ίδιο αναρωτήθηκαν και οι διοικήσεις των νοσοκο­μείων. Παρότι έγιναν προσπάθειες να έρθουν σε επι­κοινωνία με τον διαχειριστή, δεν κατέστη δυνατή η επαφή μαζί του. Εγγράφως εστάλη χθες προς την εταιρεία επιστολή με την οποία ζητούνται εξηγήσεις. 
Η προθεσμία που δόθηκε στην εταιρεία να απαντήσει έληγε σήμερα το μεσημέρι. Πληροφορίες του «Έθνους» αναφέρουν ότι υπήρξε άτυπα μια επικοινωνία με συνεργάτες του διαχειριστή, οι οποίοι επικαλέστηκαν σοβαρό πρόβλημα υγείας του ιδίου. Επίσημα, ωστόσο, δεν υπήρχε μέχρι χθες το απόγευμα κάποια απάντηση. 

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης προσθέτουν ότι από τη σύμβαση της εταιρείας με τα νοσοκομεία απορρέουν ρήτρες με βάση τις οποίες θα επιβληθούν κυρώσεις σε περίπτωση μη επαρκούς αιτιολόγησης των «λουκέτων». Αν δεν αλλάξει κάτι, το επόμενο βήμα για τις διοικήσεις των στρατιωτικών νοσηλευτικών ίδρυμάτων θα είναι να καταγγείλουν τις συμβάσεις, να κη­ρύξουν έκπτωτο τον ανάδοχο και να κινήσουν τις διαδικασίες για νέο ανάδοχο. 

Τα «λουκέτα» προκάλεσαν έκπληξη, καθώς η συγκε­κριμένη εταιρεία «παραγωγής και εμπορίας ειδών διατροφής» έχει συνάψει πολλές συμβάσεις με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Σε μία από αυτές που είχε αναρτηθεί το 2017 στη «Διαύγεια» αναφερόταν η παραχώρηση δύο κυλικείων και του εστιατορίου του 251 ΓΝΑ για έξι μήνες (με δυνατότητα ανανέωσή για ακόμα τρείς) με τίμημα 4.440 ευρώ τον μήνα. Το 2015 τής είχε παραχωρηθεί η εκμετάλλευση του κυ­λικείου στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα με μηνιαίο μίσθωμα ύψους 13.200 ευρώ. 


Αρμόδιες πηγές αναφέρουν ότι τα τελευταία χρόνια οι επιχειρήσεις που μισθώνουν «χρυσοφόρα» κυλι­κεία σε νοσοκομεία επιδιώκουν τη μείωση των μι­σθωμάτων, τα οποία χαρακτηρίζονται «εξαιρετικά υψηλά σε περίοδο κρίσης». Ενδεικτικό είναι ότι το μηνιαίο μίσθωμα του κυλικείου στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» έχει μειωθεί στο μισό. Συγκεκριμένα, από 34.000 ευρώ που ήταν μέχρι το καλοκαίρι του 2016, το ενοίκιο έπεσε στα 17.000 ευρώ. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια