Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων.

Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018

Σύσκεψη για τις μέδουσες στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας

Κοινή σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Π.Ε. Βοιωτίας, σε συνεργασία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φωκίδας κ. Κατσαγούνου Ευάγγελου, της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας κ. Παπαθωμά Φανής, του Αντιπεριφερειάρχη Χωροταξίας & Περιβάλλοντος κ. Αναστασίου Γεωργίου και του Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Περγαντά Ιωάννη. 
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Προιστάμενος του Σ.Π.Ο.Α.Κ. (Σύνδεσμος Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης Κορινθιακού) κ. Χαλβαντζής Σταμάτης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ, Αγνιάδης Παναγιώτης , ο Αντιδήμαρχος Θηβαίων κ. Καμούτσης Αναστάσιος, ο Αντιδήμαρχος Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας κ. Βαλαούρας Νικ., ο εκπρόσωπος του Δήμου Λεβαδέων κ. Σαλαπατάρας Στέλιος και υπηρεσιακοί παράγοντες. 

Συζητήθηκε διεξοδικά το πρόβλημα που έχει προκύψει με το φαινόμενο του υπερπληθυσμού των μεδουσών στον Κορινθιακό κόλπο και απόφασίστηκε: 

1)Η πιλοτική εφαρμογή μέσω του Σ.Π.Ο.Α.Κ. τοποθέτησης δικτύων σε παραλία της Βοιωτίας με δαπάνες του φορέα και η αναμονή αποτελεσμάτων σχετικά με την τοποθέτηση των δικτύων αυτών ως τα μέσα Μαίου σχετικά με την λειτουργικότητα και την αποτελεσματικότητα των δικτύων αυτών. 

2)Η προσπάθεια εξεύρεσης πόρων για την χρηματοδότηση φορέων (Δήμων), σε περίπτωση καταθέσεως αιτήματος. 

3)Η δυνατότητα χρηματοδότησης μελέτης για την εξακρίβωση της κατάστασης του πελαγικού τροφικού πλέγματος στο οικοσύστημα του Κορινθιακού. 

«Βρισκόμαστε σε ετοιμότητα και εγρήγορση παρακολουθώντας το φαινόμενο, εξετάζοντας όλες τις πιθανές λύσεις έχοντας ως κύριο μέλημά μας την προστασία του περιβάλλοντος, των λουόμενων και της Τουριστικής Ανάπτυξης της Στερεάς Ελλάδας» τόνισαν σε δηλώσεις τους η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φωκίδας Ευάγγελος Κατσαγούνος.Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Εν Όψει Αλίαρτος

ΔΗΛΩΣΗ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ
Δεν υιοθετούμε κατ΄ανάγκη τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται ειδήσεις, αναρτήσεις και άρθρα.
Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.
Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα και με σκοπό να σας βλάψει.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται.
Εν Όψει Αλίαρτος

Αρχειοθήκη ιστολογίου