Ticker

6/recent/ticker-posts

Η 1η ομαδική επίσκεψη στην Καταβόθρα Αλιάρτου μετά την ένταξη της στο δίκτυο Natura

Παρουσία του Δημάρχου Αλιάρτου -Θεσπιέων Κου Ντασιώτη Γεωργίου ,του Αντιδημάρχου Κου Λουκά Κοκοράκη ,της προέδρου του συλλόγου Γυναικών Αλιάρτου Κας Γκατζούνη Αικατερίνης ,του Καθηγητή Κου Βαρβαρούση Πάρι και φίλων του περιβάλλοντος πραγματοποιήθηκε η 1η ομαδική επίσκεψη στην Kαταβόθρα Αλιάρτου η οποία με πρόσφατο νόμο εντάχθηκε στο Δίκτυο Natura 2000. 







Το Ευρωπαϊκό οικολογικό δίκτυο Natura 2000 είναι ένα δίκτυο ζωνών προστασίας της φύσης που εκτείνεται σε ολόκληρη την Κοινότητα και έχει ως στόχο να διασφαλίσει τη µακροπρόθεσµη διατήρησή των πιο πολύτιµων και των πλέον απειλούµενων ειδών και ενδιαιτηµάτων της σε ικανοποιητικό επίπεδο.

Ο κος Δήμαρχος ανέπτυξε το γενικό πλάνο ένταξης ενώ ο Κος Βαρβαρούσης πραγματοποίησε πλήρη ιστορική αναδρομή στην ύπαρξη και χρησιμότητα των καταβόθρων στην αποξήρανση της Κωπαΐδας και μελλοντική αξιοποίηση της.

Επισημαίνεται ότι  ειδικά η καταβόθρα Αλιάρτου προτάθηκε για  τα  είδη νυχτερίδων που ζούν μέσα σε αυτή κατά χιλιάδες.







Είναι η 1η φορά που στην ΖΕ του Δήμου Αλιάρτου -Θεσπιέων υπάγεται περιοχή στο δίκτυο Natura   και μένει να αποσαφηνισθεί τι θα γίνει με τον φορέα διαχείρισης .

Υπ΄όψιν ότι μέρος του Βοιωτικού Κηφισού ,οι λίμνες Υλίκη -Παραλίμνη και Καταβόθρα Αλιάρτου εντάχθηκαν σε φορέα της Εύβοιας και γίνονται προσπάθειες για δημιουργία φορέα με έδρα την Βοιωτία.

Προς τούτο οι Δημοτικές Αρχές (Θήβας,Αλιάρτου-Θεσπιέων,Ορχομενού) χρειάζονται  συμπαράσταση όλων των περιβαλλοντικών ομάδων του τόπου μας.

Ως ενέργεια συμπαράστασης  καταγράφεται και η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την 3 Ιουνίου 2018 στην Καταβόθρα Αλιάρτου .

Ευχαριστούμε τον Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων για κάθε βοήθεια στην οργάνωση αυτής 

και τους Χορηγούς  


Α. Αρτοποιείο  ''Σπηλιά''

Β. Ηλεκτρολόγο Μηχανολόγο Ζυγογιάννη 6974609003

Ηλεκτρομηχανολογικά έργα , αντλιτικά, ηλεκτρικοί πίνακες, αυτοματισμοί, συστήματα παρακολούθησης, μελέτες.

Γ. ΕΕΕΔ Αλιάρτου

δ. Καραμάνος Ποδήλατα


























































































Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια