Ticker

6/recent/ticker-posts

Τα 20 επαγγέλματα του μέλλοντος

Περίπου το 85 % των επαγγελμάτων του 2030 δεν υπάρχουν σήμερα. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από το Ινστιτούτο για το μέλλον που εδρεύει στην Καλιφόρνια. Τι δουλειές θα κάνουν τα παιδιά μας σε 10 ή 20 χρόνια;




Παραγωγός τροφίμων με πρώτη ύλη τα έντομα

Ο παγκόσμιος πληθυσμός θα αγγίξει τα 8 δισ. σε 15 με 20 χρόνια. Η ομελέτα με ακρίδες, το σωτέ σκαθαριού μπορεί να είναι μία λύση για να τραφούν της γης οι πεινασμένοι. Η ανάπτυξη της εντομοφαγίας αποτελεί έναν πολλά υποσχόμενο κλάδο, όσο κι εάν σας φαίνεται παράξενο σήμερα. 



Κατασκευαστής ανθρώπινων μελών


Η πρόοδος της επιστήμης θα καταστήσει εφικτή την κατασκευή ανθρώπινων μελών τα οποία θα αντικαθιστούν τα σπασμένα ή τα ακρωτηριασμένα μέλη, σύμφωνα με τους μελλοντολόγους του ερευνητικού κέντρου Fast Futures που εδρεύει στο Λονδίνο. Θα αναπτυχθεί επίσης ολόκληρο εμπορικό δίκτυο προώθησης καθώς και κέντρα επιδιόρθωσης. 


Χειρουργός αύξησης μνήμης


Το 2030, ο όγκος των απαραίτητων πληροφοριών θα είναι τόσο αυξημένος που οι εργαζόμενοι θα έχουν πρόβλημα μνήμης. Οι χειρουργοί θα είναι σε θέση να προσθέσουν μνήμη στα άτομα εκείνα που απασχολούνται στους τομείς αυτούς, σύμφωνα με το Fast Futures.



Αγρότης αστικού περιβάλλοντος


Ο αστικός αγρότης θα εξειδικεύεται στην καλλιέργεια σε κήπους μινιατούρες και σε πράσινα σημεία σε αυστηρά αστικό περιβάλλον.






Διαστημικός πιλότος


Δεν θα θέλατε να κάνετε το γύρο της Γης ή να κάνετε μια βόλτα στο φεγγάρι; Πολλές επιχειρήσεις πλέον (Virgin Galactic, Blue Origin κ.α.) ετοιμάζονται να επεκταθούν στον τομέα των διαστημικών ταξιδιών. Νέες καριέρες θα προκύψουν για διαστημικούς πιλότους και ξεναγούς




Διαχειριστής κλίματος


Καθώς η υπερθέρμανση του πλανήτη αποτελεί πλέον γεγονός, το πιο πιθανόν είναι ότι θα χρειαζόμαστε μηχανικούς οι οποίοι θα είναι σε θέση να μειώσουν ή να αναστρέψουν τις κλιματικές αλλαγές.







Σύμβουλος ηθικής


Θα είναι άκρως απαραίτητοι προκειμένου να βοηθήσουν την κοινωνία να λάβει τις ηθικές αποφάσεις σε θέματα κλωνοποίησης. Σίγουρα δεν θα λείψουν οι αντιπαραθέσεις....






Διαχειριστής ευζωίας ηλικιωμένων


Ο εν λόγω επαγγελματίας θα φροντίζει για την υγεία των ηλικιωμένων με την βοήθεια της ρομποτικής, των φαρμάκων, των φυσικών προϊόντων και των προγραμμάτων φυσιοθεραπείας. 




Eικονικός δικηγόρος


Η παγκοσμιοποίηση των αγορών και η ανάπτυξη του Διαδικτύου θα οδηγήσει στην εμφάνιση εικονικών δικηγόρων οι οποίοι θα επιλύουν τις εμπορικές διενέξεις ανάμεσα στα έθνη.






Σύμβουλος για τον έλεγχο των άβαταρ


Καθώς τα άβαταρ θα αντικαταστήσουν τους δασκάλους και τους καθηγητές στα σχολεία, θα χρειαστεί να υπάρχει ένα όργανο ελέγχου της δουλειάς τους και υποστήριξής τους.







Κατασκευαστής ιπτάμενων αυτοκινήτων




Τα παιδιά μας θα εκπαιδευθούν ως μηχανικοί και κατασκευαστές μιας νέας γενιάς αυτοκινήτων τα οποία θα καταναλώνουν ενέργεια καθαρής μορφής. Στο μέλλον αναμένουμε τα ιπτάμενα αυτοκίνητα και την κατάργηση των δρόμων. 







Ειδικός προώθησης σε περιορισμένο κοινό (narrowcaster)


Η προώθηση του προσωποιημένου περιεχομένου multimedia για συγκεκριμένες ομάδες πελατών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Θα χρειαστούν ειδικοί που θα είναι σε θέση να εξασφαλίσουν ότι το περιεχόμενο και τα μηνύματα που λαμβάνουν συγκεκριμένες ομάδες πολιτών είναι ορθά επιλεγμένα. 







Μικροβιακός εξισορροπιστής


Ο ειδικός αυτός θα ασχολείται με την εξεύρεση της ιδανικής μικροβιακής ισορροπίας για την υγεία μας ή για κάποιο δεδομένο περιβάλλον. 







Ειδικός τηλεμεταφοράς


Όπως φαίνεται και από τον τίτλο, ο ειδικός αυτός στην κβαντική φυσική θα φροντίζει ώστε ο τηλεμεταφερόμενος να φθάνει με ασφάλεια στον προορισμό του. Ουτοπικό ακούγεται αλλά μας δίνει τροφή για να ονειρεύμαστε. 









Μεσίτης νερού


Καθώς θα αυξάνεται ο παγκόσμιος πληθυσμός, οι ανάγκες σε νερό θα μεγαλώνουν. Ο μεσίτης νερού θα είναι σε θέση να συμβουλεύει τους πελάτες του για θέματα που αφορούν στη χρήση νερού και στο πόσο επηρεάζει αυτό την εκάστοτε επένδυσή τους. 






Πιλότος drones


Οι πιλότοι drone υπάρχουν ήδη στο στρατό σε κάποιες χώρες. Το βέβαιο είναι ότι η ζήτηση θα αυξάνεται ολοένα καθώς τα drones μπορούν να εξυπηρετήσουν σε πάρα πολλούς τομείς και κλάδους. 












Διαχειριστής ψηφιακού θανάτου


Το άτομο αυτό θα αναλαμβάνει να καταργεί από το Διαδίκτυο όλες τις πληροφορίες και τους λογαριασμούς του χρήστη που έχει πεθάνει.







Προγραμματιστής προσωπικότητας


Στο άμεσο μέλλον, η τεχνητή νοημοσύνη θα κάνει τεράστια πρόοδο. Τα ρομπότ δεν θα μπορούν απλώς να μιλούν αλλά θα διαθέτουν και διαφορετικές προσωπικότητες. Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύθηκε στην Le Monde, οι επιστήμονες ελπίζουν να δημιουργήσουν ρέπλικες που να μοιάζουν απόλυτα στους ανθρώπους. 




Κερδοσκόποι εναλλακτικών νομισμάτων


Το άτομο αυτό θα αναλαμβάνει την δημιουργία ενός νομίσματος όπως το Bitcoin παραδείγματος χάρη και θα δημιουργεί προϋποθέσεις επένδυσης. 








Κοινωνικός λειτουργός στο διαδίκτυο


Το νέο είδος αυτό κοινωνικού λειτουργού θα ασχολείται με άτομα τα οποία έπεσαν θύματα κακοποίησης ή παρενόχλησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 
























































































Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια