Ticker

6/recent/ticker-posts

Δημιουργική Επανάχρηση παλαιών αποθηκών Οργανισμού Κωπαΐδας Αλιάρτου

Έγκριση της πρότασης για χρηματοδότηση από το Υπουργείο Ανάπτυξης του έργου με τίτλο: 
«Δημιουργικής Επανάχρηση παλαιών αποθηκών Οργανισμού Κωπαΐδας Αλιάρτου»

Ό Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξης Χαρίτσης υπέγραψε, στις 13-8-2018, την έγκριση της χρηματοδότησης της ανακατασκευής των παλαιών αποθηκών του Οργανισμού Κωπαΐδας και τη μετατροπή του σε πολυχώρο πολιτισμού. Ο Δήμος Αλιάρτου - Θεσπιέων είναι από τους πρώτους Δήμους που υπέβαλλαν πρόταση στο συγκεκριμένο πρόγραμμα χρηματοδότησης. 

Η πρόταση που εγκρίθηκε, περιλαμβάνει τις παρακάτω νέες χρήσεις: 


Δημιουργία ενός σύγχρονου συνεδριακού κέντρου (200 θέσεων), με σκηνή και βοηθητικούς χώρους 


Εκθεσιακός χώρος, με δυνατότητα αξιοποίησης του υπαίθριου μικρού αμφιθεάτρου στην πίσω αυλή 




Θερμοκοιτίδα καινοτομίας για την εκμάθηση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, με αίθουσα ειδικά εξοπλισμένη 


Δημοτική Βιβλιοθήκη, με βιβλιοστάσια και χώρο μελέτης 


Βοηθητικό χώρο 


Διαμόρφωση αύλειου χώρου 

Στην εγκεκριμένη πρόταση περιλαμβάνονται αναλυτικές προμελέτες, σχεδιασμός των ζητούμενων παρεμβάσεων με σεβασμό στην αρχιτεκτονική αξία του κτηρίου, στην προστασία του περιβάλλοντος καθώς και οικονομοτεχνική μελέτη που εξασφαλίζει την επάρκεια διαχείρισης από το Δήμο. 

Το έργο εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, επιχειρηματικότητα και καινοτομία», προϋπολογισμού 2.499.322,89 € και περιλαμβάνεται η υλοποίηση των οριστικών μελετών, η ανακατασκευή του κτιρίου, καθώς και η προμήθεια του συνόλου του απαραίτητου εξοπλισμού για τη νέα του λειτουργία. 

Τα αποτελέσματα που αναμένεται να επιτευχθούν είναι πολυάριθμα και πολυδιάστατα. Συγκεκριμένα: 


Σημαντική τόνωση του συνεδριακού τουρισμού, 


ενίσχυση του πολιτιστικού τουρισμού, 


η ανάπτυξη της τεχνολογίας των ηλεκτρονικών υπολογιστών και η επένδυση στην καινοτομία, 


η δημιουργία ενός θύλακα πνευματικής και πολιτιστικής κληρονομίας. 

Παράλληλα, θα αποτελέσει ένα κέντρο διάδοσης και παραγωγής πολιτισμού, τον οποίο θα προβάλλει με εκθέσεις, εκδόσεις, διαλέξεις, μουσικές εκδηλώσεις, κινηματογραφικές προβολές και άλλα πολιτιστικά γεγονότα, σε συνδυασμό και με τα παρακείμενα κτίρια πολιτισμού του Δήμου. 

Ο Δήμαρχος Γεώργιος Ντασιώτης βαθιά ικανοποιημένος δήλωσε τα εξής: «Ακόμα ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο για το Δήμο μας. Με την επανάχρηση των παλαιών αποθηκών του Οργανισμού Κωπαΐδας και την μετατροπή του σε χώρο πολιτισμού, καινοτομίας και γνώσης, επιτυγχάνεται η ουσιαστική αναβάθμιση του Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων. Η συνεργασία του Δήμου μας με το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης συνεχίζεται και σε αυτό το σημαντικό έργο. Για μας ο πολιτισμός είναι βασικός πυλώνας ανάπτυξης και στόχος μας είναι η ανάδειξη και η αξιοποίηση όλων των μνημείων μας. Επιτέλους ο Δήμος μας θα αποκτήσει το δικό του πολιτιστικό κέντρο». 

Η ανάδειξη των ιστορικών αυτών κτηρίων με τη στέγαση των ήδη υπαρχουσών πολιτιστικών δραστηριοτήτων (Ελεύθερο Λαϊκό Πανεπιστήμιο) και την ανάπτυξη νέων (συνεργασία με το Πάντειο Πανεπιστήμιο, συνέδρια κλπ) αναβαθμίζει την πνευματική ζωή του Δήμου μας και της ευρύτερης περιοχής. 




Γραφείο Ενημέρωσης 

Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων



Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια