Ticker

6/recent/ticker-posts

O Απόλλων Δυτικής Αττικής για τον 2ο Αγώνα Δρόμου ''Στα χνάρια των Ηρώων '' της μάχης των Θερμοπυλών

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Απόλλωνας Δυτικής Αττικής και οι Δήμοι Αλιάρτου-Θεσπιέων και Λαμιέων διοργάνωσαν με επιτυχία τον αγώνα αφιερωμένο στους Ήρωες της Μάχης των Θερμοπυλών, στους 300 Σπαρτιάτες και στους 700 Θεσπιείς που έπεσαν μέχρι ενός υπερασπιζόμενοι τα αιώνια ιδανικά αυτού του Λαού, την Ελευθερία και την Πατρίδα. Φέτος και έπειτα από τις τραγικές εξελίξεις με τα δεκάδες αδέλφια μας που χάθηκαν στις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική, ο Αγώνας αφιερώθηκε στην μνήμη τους με την ευχή, επιτέλους να μην ξαναϋπάρξει τέτοιο γεγονός στο μέλλον.



Για αυτό το λόγο και ακυρώθηκαν όλες οι προγραμματισμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις στις Θεσπιές και στις Θερμοπύλες, περιοριζόμενοι στην λίστα διοργάνωσεις του αγώνα. Έναν αγώνα που συμμετείχαν τελικά 68 από τους 112 Έλληνες και διεθνείς δρομείς που είχαν δηλωθεί (προφανώς λόγω των γεγονότων των τελευταίων ημερών). 

Με νικητή τον: 1. Λουκάς Ιωάννης με χρόνο 09:38:25, νέο ρεκόρ αγώνα. 2. Ζάγκος Κωνσταντίνος με χρόνο 09:57:39 3. Νικολάου Αναστάσιος με χρόνο 10:04:48 4. Γερολουκάς Θεοχάρης με χρόνο 10:25:17 5. Πασαλίδης Χαράλαμπος με χρόνο 10:26:27 6. Γρηγορίου Γεώργιος με χρόνο 10:34:51 
Στις γυναίκες: 1. Τερζή Άντζελα με χρόνο 11:50:07 2. Dorota Suchocka με χρόνο 15:10:35

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους φιλόξενους πολίτες του ιστορικού δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων και Λαμιέων για την συνεργασία-φιλοξενία. Τους Δημάρχους, τον κύριο Ντασιώτη (Αλιάρτου-Θεσπιέων), τον κύριο Σταυρογιάννη (Λαμιέων), τον Αντιδήμαρχο κύριο Αραπίτσα και Λαμιέν κα. Αργύρη. Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την κυρία Μαρία Τσιπάρη διασώστρια και τους κριτές του αγώνα, , την κυρία Βίκυ Καρπούζα και τον κύριο Μιχάλη Φωτεινό.
Τον φίλο μας προτεργάτη του αγώνα Χρήστο Τετριμήδα και τους εθελοντές του αγώνα από τις Θεσπιές-Αλιάρτο. Τον Ανδρόνικο Πουλή, τον Παναγιώτη και την Ρίτσα Αντωνοπούλου από τον Ευχίδα Πλαταιών, τον Δημήτρη Βόρδο, τον Γιάννη Γαλανόπουλο, τον Δημήτρη Ντομπρογιάννη, τον Θεοδόση Τεμζελίδη, την Γεωργία Δαγρέ από το ΣΔΡΟ ΚΟΝΙΚΕΡ, τον Δημήτρη Βλάχο, τον Γιάννη Σκουρτανιώτη, τον Κώστα Παπαδημητρίου από τον ΣΔΗΜ Θήβας, τον Θεόδωρο Ακερμάνογλου, τον Γιώργο Γαλάνη από τον ΕΥΚΛΗ νοτίων προαστιών, τον Παναγιώτη Δούλο και τον Φερνάντο Πάλμα, τον Μανώλη Σπόργιτα και την Δέσποινα Παπαχαραλάμπους, τον Παύλο Γορανίτη και τον Παναγιώτη Καραλιά, την Αιμιλία Γολφινοπούλου και τον Έλτον Αλλαϊμπέι, την Γεωργία και την Νεκταρία Κεχαγιά γιατροί του αγώνα, τον Σταύρο Τσιμακίδη, τον Νίκο Σωτηρίου, την Ηλέκτρα Μελέτη και την Σούλα Φλωροπούλου, τον Βασίλη Μπράτσο και την Αναστασία Κορομπίλη, τον Χάρη Ζαρκινό, τον Αριστείδη Μάρα, τους Γιάννη, Χρυσούλα και Δημήτρη Αποστολόπουλο, τον Θεόδωρο Ακακτσέ, τον Δημήτρη Σαμαρά και Λεωνίδα Αλέξιου, τον Γιώργο Οικονόμου, τον Ευάγγελο Κατσάμπα, τον Στάθη και Ηλία Αναγνώστου, τον Γιώργο Κατσίφα και την Μυρτώ Κατσίφα. Και τέλος τους μεγάλους χορηγούς του αγώνα, την εταιρεία DOLE A.E. και τον Διευθύνων Σύμβουλο κύριο Στάθη Πισλή, τα πανέμορφα μπλουζάκια και τις μπανάνες. Επίσης την εταιρεία ΔΙΡΦΗ Α.Ε. για τα νερά. Και φυσικά την Ελληνική Αστυνομία και την Διεύθυνση Τροχαίας Λιβαδειάς-Καμένων Βούρλων για τις προσπάθειές τους. Για κάθε χρονιά που έρχεται, ο Αγώνας των Ηρώων θα αποκτά ισχυρότερο συμβολισμό. Ο επόμενος αγώνας θα γίνει στις 27 και 28 Ιουλίου 2019. 
Ενώ το 2020 όταν και θα συμπληρωθούν 2500 χρόνια από την Μάχη των Θερμοπυλών, η φιλοδοξία της Οργάνωσης είναι να αποτελέσει το παγκόσμιο ΑΘΛΗΤΙΚΟ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ με πλήθος συμμετεχόντων, αλλά και χιλιάδων δρομέων-προσκυνητών από όλο τον πλανήτη. 
Καλή αντάμωση και καλό καλοκαίρι.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια