Ticker

6/recent/ticker-posts

Ερχεται νέα κακοκαιρία: Πού και πότε θα «χτυπήσει» (Βίντεο)

Αναμένεται κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας ακόμη και πάνω από 10 βαθμούς

Καλός και ζεστός καιρός θα επικρατήσει σε ολόκληρη τη χώρα μέχρι και την Παρασκευή, ωστόσο στη διάρκεια του σαββατοκύριακου πολύ ψυχρές αέριες μάζες πολικής προέλευσης αναμένεται να κατευθυνθούν προς τη χώρα μας ρίχνοντας τη θερμοκρασία ακόμη και πάνω από 10 βαθμούς.


Όπως αναφέρει το meteo.gr, οι ψυχρές αέριες μάζες θα φτάσουν στη χώρα μας δια μέσου της Ουκρανίας και της Μαύρης Θάλασσας, με αποτέλεσμα τη κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας (μεγαλύτερη των 10 βαθμών) και τη σημαντική μεταβολή του καιρού.

Παρακολουθείστε στο βίντεο την κίνηση των αερίων μαζών από την Τρίτη 19/02/2019 έως και την Κυριακή 24/02/2019. (Με αποχρώσεις του μπλε διακρίνονται οι ψυχρές αέριες μάζες που θα κινηθούν προς την περιοχή μας και με αποχρώσεις του κόκκινου οι θερμές αέριες μάζες που θα κινηθούν προς τη Δυτική Ευρώπη).


Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, το Σάββατο (23/02) και την Κυριακή (24/02) θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές, κυρίως στα ανατολικά και νότια.

Χιονοπτώσεις στα ορεινά άλλα και σε περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χωράς με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια