Ticker

6/recent/ticker-posts

Χρωστάς στο Δήμο σου; Κατέβα υποψήφιος !

Ένα πολύ σημαντικό θέμα, λίγους μήνες πριν τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του Μαΐου (μήνες αρκετοί όμως για να διορθωθεί αυτό) αναδεικνύει το epoli.gr.

Αυτό του δικαιώματος να είναι υποψήφιος κάποιος με οφειλές στο Δήμο του!

Είναι πολύ σημαντικό τα πρόσωπα που διεκδικούν την ψήφο και την εμπιστοσύνη των συνδημοτών τους ως υποψήφιοι Δήμαρχοι, Δημοτικοί ή Κοινοτικοί Σύμβουλοι να είναι απόλυτα εντάξει, προκειμένου εξίσου απόλυτα (ηθικά και νόμιμα), να μπορούν να αποδείξουν πως αξίζουν την εμπιστοσύνη αυτή.

Συγκεκριμένα, πέρα από κάποια διαδικαστικά ζητήματα, που αφορούν τα κωλύματα ή τα ασυμβίβαστα εκλογιμότητας χρειάζεται να θεσπιστεί ως απαραίτητο στοιχείο και η βεβαίωση μη οφειλής στο Δήμο, απ’ όλους τους υποψηφίους.

Βρισκόμαστε δηλαδή μπροστά σ’ ένα διαχρονικό λάθος, που “λέει” ότι, ένας που χρωστάει στο Δήμο του, μπορεί να είναι υποψήφιος αλλά εάν εκλεγεί να έχει εξοφλήσει τις οφειλές του πριν την ανάληψη των καθηκόντων του.

Γιατί αυτή η άνιση μεταχείριση πολιτών και πολιτευόμενων, όταν ακόμη πολίτης, που θέλει να εισπράξει από το Δημόσιο ή φορέα αυτού, πρέπει να προσκομίσει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα κι ένας πολιτευόμενος όχι;

Γιατί εντέλει να παρέχεται η δυνατότητα σε μπαταχτσήδες (κάθε λογής) να διεκδικούν την ψήφο των δημοτών;

Συμπερασματικά, το ασυμβίβαστο εξαιτίας οφειλών πρέπει να ισχύει ως κώλυμα για τους υποψηφίους όχι όταν εκλεγούν, αλλά πριν την θέση τους σε καθεστώς υποψηφιότητας.

Έτσι δίνεται το παράδειγμα συνέπειας του πολίτη που θέλει πραγματικά να υπηρετήσει το Δήμο του.


https://www.epoli.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια