Ticker

6/recent/ticker-posts

Η Φρύνη, η φώκια, ξεκίνησε τις διακοπές της. Εσείς; (video, pics)

Τον υπνάκο της στα νερά της Κορινθίας αποφάσισε να παίρνει πλέον η Φρύνη, η μεσογειακή φώκια που ξεκίνησε τις… διακοπές της, εγκαταλείποντας για λίγο την ευρύτερη περιοχή της Πειραϊκής όπου και ξεχειμώνιασε.

Κάτοικοι την κατέγραψαν να ξεκουράζεται και να κοιμάται στα νερά της Κορινθίας και ενημέρωσαν την Mom, την Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας.

H Φρύνη είναι ενήλικη και όπως μας ενημερώνει η Mom, έχει μια χαρακτηριστική περιμετρική ουλή γύρω από τον λαιμό της σημάδι από κάποια παλαιότερη εμπλοκή της σε κάποιο σχοινί ή πετονιά, κάτι που συμβαίνει δυστυχώς αρκετά συχνά με τις φώκιες.






Καθώς από τα σημάδια στην ράχη της φαίνεται ότι έχει ζευγαρώσει, δεν αποκλείεται το φθινόπωρο, να κάνει το μικρό της σε κάποια ήσυχη γωνιά του Σαρωνικού.

Εάν τη δείτε μην επιχειρήσετε να την προσεγγίσετε αλλά μόνο να την φωτογραφίσετε. Όπως προειδοποιεί η Mom “η φώκια παρόλο που είναι ένα από τα πιο γλυκά πλάσματα, παραμένει ένα άγριο ζώο με απρόβλεπτη συμπεριφορά. Ακόμη και να βρίσκεται σε διάθεση για παιχνίδι, αν προσπαθήσει να τραβήξει τον άνθρωπο μαζί της κάτω από το νερό, διατρέχει μεγάλο κίνδυνο πνιγμού.

Εξίσου σημαντικός είναι και ο κίνδυνος που διατρέχει το ίδιο το ζώο! Μια φώκια που επιδεικνύει τέτοια οικειότητα στον άνθρωπο μένει μακριά από τις υπόλοιπες φώκιες και ταυτόχρονα μαθαίνει να εξαρτάται όλο και περισσότερο από τον άνθρωπο.

Μένουμε μακριά από τις φώκιες, δεν τις βρέχουμε, δεν τις αγγίζουμε, δεν τις ταΐζουμε, τις παρακολουθούμε ήσυχα και από απόσταση, κρατάμε μακριά κατοικίδια και παιδιά και εάν βρεθούμε στο νερό μαζί τους, κολυμπάμε με ήρεμες κινήσεις προς την ακτή.






MOm - Monachus monachus

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια