Ticker

6/recent/ticker-posts

Παράκαμψη Αλιάρτου χωρίς κατευθύνσεις ανάπτυξης της πόλης μας

Για το θέμα αυτό σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν γραφεί πολλά.Φωνή βοώντος εν τη ερήμω και προσπάθεια παραπλάνησης του γράφοντα ,συνήθης τακτική, όταν υποτιμάς τον συνομιλητή σου  η κάτι κρύβεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου.
Έχουμε λοιπόν Οριστική Μελέτη για την παράκαμψη της πόλης μας. Το θέμα παράκαμψη έπεσε αρχικά στην αντίληψη μας το 2011.
Έκτοτε άπαντες βγάζουν την ουρά τους απέξω ως μη έχοντες αρμοδιότητα και μόνο από τις φωτογραφίες διαπιστώνεις το αληθές.Δεν αισθάνθηκαν ούτε ένα λεπτό ότι έχουν κάποια υποχρέωση για ένα τόσο σοβαρό θέμα να κάνουν μια απλή ενημέρωση στους Δημότες ή δεν τόλμησαν.
Το ποτάμι βέβαια δεν γυρίζει πίσω.Το θέμα έχει προχωρήσει αρκετά.

Όταν όμως για ένα διάστημα απαγορεύτηκε η διέλευση μιας κατηγορίας οχημάτων μέσα από τη πόλη μας  κάποιοι συνταράχτηκαν και δίκαια , τότε καλούσαν Βουλευτές ,υπομνήματα ,προβολή κλπ.

Ξεχάστηκε το θέμα με την επαναδιέλευση των οχημάτων.

Η Μελέτη στα πλεονεκτήματα αναφέρει:
παρακάμπτεται ο οικισμός της Αλιάρτου, με οφέλη την αύξηση της ασφάλειας τόσο των κατοίκων, όσο και των χρηστών της οδού, την απαλλαγή των κατοίκων από την κάθε είδους ρύπανση από την υπεραστική κίνηση και την ουσιαστική μείωση του χρόνου των υπεραστικών μετακινήσεων .

Ωραία και καλά όλα τα παραπάνω.Για την ασφάλεια να μη μιλήσουμε , τα ατυχήματα γίνονται όταν τρέχουμε,  τι θα αλλάξει με την παράκαμψη δεν μας λένε.

Όσο αφορά την κάθε είδους ρύπανση από την υπεραστική κίνηση μας σώσατε , ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Αλίαρτο με την ηχορύπανση  φτάνει για δέκα παρακάμψεις.Σώστε μας και από αυτό.



Αυτά σε γενικές γραμμές.

Ειδικότερα έχετε και θα έχετε τεράστια ευθύνη για τα παρακάτω:


1.Δεν ενημερώσατε, και όταν το υλοποιήσετε θα  γίνει ασθμαίνοντας, τους πολίτες που επενδύουν κόπους ζωής στην Αλίαρτο ακόμη και σήμερα ,κακά τα ψέμματα, βασιζόμενοι και στην διέλευση επισκεπτών μέσα από τη πόλη μας.Θα σας βαρύνει μόνιμα η ευθύνη.


2.Δεν κοινοποιήσατε μελέτη αντιστάθμισης προβλημάτων.Γειτονικές πόλεις πχ τι αντιμετώπισαν , πως ερημώσανε κλπ.

3. Εξηγήστε μας πως θα δελεάσουμε τους διερχόμενους να περάσουν μέσα από την Αλίαρτο , να δουν αξιοθέατα, πολιτισμό, φύση και μνημεία να εξυπηρετηθούν από το άψογο σέρβις των επαγγελματιών μας και δεν θα φύγουν αστραπιαία για να κερδίσουν λίγο χρόνο για Αράχωβα ,Παρνασσό κλπ.

4.Ενημερώστε μας για τις  κατευθύνσεις ανάπτυξης της πόλη μας,Επαγγελματίες, Αγρότες, Ιδιώτες κλπ.
Μπορεί η πολιτική ανάπτυξης να μην έχει άμεσα αποτελέσματα αλλά θα ξέρει ο Δημότης πως θα κινηθεί με προοπτική για το μέλλον.
Ήδη οι έχοντες τον ''δέσανε τον γάιδαρο'' και από την εκεί πλευρά και καλά κάνανε.
Μια πρόταση είναι ένας φέρελπις νέος  Δημοτικός Σύμβουλος και επιπλέον επαγγελματίας  να κάνει μια μελέτη και να την παρουσιάσει στους κατοίκους.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια