Ticker

6/recent/ticker-posts

Ξεκινά η πώληση της Λάρκο

Του Χάρη Φλουδόπουλου
Την αυλαία για το διαγωνισμό πώλησης της Λάρκο ανοίγει το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο δημοσίευσε τις προσκλήσεις για την πρόσληψη νομικού και χρηματοοικονομικού συμβούλου για την πώληση της βιομηχανίας παραγωγής σιδηρονικελίου.


Υπενθυμίζεται ότι στην εταιρεία -που έχει τεθεί σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης- το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει το 55,2% του μετοχικού κεφαλαίου της ΛΑΡΚΟ, ενώ το 33,4% κατέχει η Εθνική Τράπεζα και το 11,4% η ΔΕΗ.


Η έναρξη των διαδικασιών για την πώληση κατέστη εφικτή καθώς ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα η διαιτησία μεταξύ της Λάρκο και του Ελληνικού Δημοσίου για την κυριότητα του μεταλλευτικού συγκροτήματος της Λάρυμνας.

Η διαιτησία δικαίωσε το Ελληνικό Δημόσιο ανοίγοντας το δρόμο για την υλοποίηση του σχεδίου για τους δύο παράλληλους διαγωνισμούς (για το εργοστάσιο και τα μεταλλεία που ανήκουν στο δημόσιο από το ΤΑΙΠΕΔ και για τα μεταλλεία που ανήκουν στην εταιρεία από τον ειδικό διαχειριστή).

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον πρόσφατο νόμο που ψηφίστηκε για την υπαγωγή της Λάρκο σε διαδικασία ειδικής διαχείρισης, το Ελληνικό Δημόσιο μπορεί να αναθέσει στο ΤΑΙΠΕΔ την διενέργεια διαγωνισμού για την μίσθωση των μεταλλευτικών δικαιωμάτων των ορυχείων που ανήκουν στο Δημόσιο και αυτή τη στιγμή έχουν παραχωρηθεί στη Λάρκο.

Επίσης το ΤΑΙΠΕΔ θα διενεργήσει το διαγωνισμό για την μίσθωση του εργοστασίου "smelter” ενώ ο ειδικός διαχειριστής θα προκηρύξει πλειοδοτικό διαγωνισμό για την πώληση του συνόλου ή μέρους στοιχείων του ενεργητικού της Λάρκο, δηλαδή για τα μεταλλεία που ανήκουν στην εταιρεία.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια