Ticker

6/recent/ticker-posts

Έβρος: Έτσι θα είναι ο νέος φράχτης στα Ελληνοτουρκικά σύνορα!

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά, και θα έχει ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2021, η κατασκευή του νέου φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο. 
Ο νέος φράχτης θα αποτελείται από ισχυρό μεταλλικό κιγκλίδωμα από χάλυβα ύψους 5 μέτρων και το μήκος του θα φτάνει τα 26 χιλιόμετρα. Μαζί κατασκευάζονται χωματουργικά έργα συντήρησης, αναβάθμισης και κατασκευής νέων οδών επιτήρησης και συντήρησης των τεχνητών εμποδίων κατά μήκος του ποταμού....Παράλληλα, αναβαθμίζονται παλαιότερα τμήματα μήκους 10 χιλιομέτρων με την προσθήκη, προς την πλευρά της Ελλάδας συνεχούς ισχυρού μεταλλικού κιγκλιδώματος, επίσης από χάλυβα, συνολικού ύψους 4,3 μέτρων....


Θα κατασκευαστούν ακόμα οκτώ νέα Υπερυψωμένα Αντιβαλλιστικά Παρατηρητήρια κατά μήκος των τεχνητών εμποδίων, για χρήση από τον Ελληνικό Στρατό και θα πραγματοποιηθούν εργασίες βελτίωσης σε 57 υφιστάμενες υποδομές (φυλάκια/παρατηρητήρια), οι οποίες περιλαμβάνουν οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες επισκευών και αναβαθμίσεων. ...

Η παρουσίαση για τα χαρακτηριστικά του εμποδίου στον Έβρο έγινε από Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου και στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο Σύμβουλος επίβλεψης έργου, Γεώργιος Ντουνιάς. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόταν στην επίσκεψη που πραγματοποιεί στον Έβρο από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ, Αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη.
 Σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός ανέφερε πως «η κατασκευή του νέου φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο ήταν το ελάχιστο που μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση για να νιώθουν ασφαλείς οι Έλληνες πολίτες οι οποίοι κρατάνε πολύ υψηλά το φρόνημα της χώρας σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία».
Στην αρχική φωτογραφία φαίνεται πως πρόκειται να είναι το έργο μόλις ολοκληρωθεί...




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια