Ticker

6/recent/ticker-posts

Ένοχοι για εγκληματική οργάνωση Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Παππάς, Ματθαιόπουλος

 Ενοχοι όλοι πλην δύο για τη δολοφονία Φύσσα

ημοσιογράφοι του in.gr παρακολουθούν μέσα και έξω από το Εφετείο τις εξελίξεις γύρω από την απόφαση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής μεταδίδοντας όλα τα νεότερα.
11:57 : Σε χειροκροτήματα ξέσπασαν οι συγκεντρωμένοι μόλις έγινε γνωστή η καταδικαστική απόφαση για τον Γιώργο Ρουπακιά ο οποίος δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα.


Περίπου 15.000 άτομα βρίσκονται αυτήν την ώρα στην ευρύτερη περιοχή του Εφετείου, σύμφωνα με την εκτίμηση της ΕΛΑΣ.

Παράλληλα, ελικόπτερο και droneς της ΕΛΑΣ δίνουν συνεχώς εικόνα από την ευρύτερη περιοχή στο Κέντρο Επιχειρήσεων.

11:53 : Ενταση και επεισόδια αυτή την ώρα έξω από το Εφετείο

11:46 : Ένοχοι για εγκληματική οργάνωση Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Παππάς, Ματθαιόπουλος

11:45 : Tο δικαστήριο έκρινε ένοχους όλους τους κατηγορουμένους για τη δολοφονία Φύσσα με πρώτο τον Γιώργο Ρουπακιά πλην των κατηγορουμένων Σαντοριναίο και Τσακανίκα

11:43 : Περίπου 15.000 άτομα βρίσκονται αυτήν την ώρα στην ευρύτερη περιοχή του Εφετείου, σύμφωνα με την εκτίμηση της ΕΛΑΣ.

11:42 : Ενοχοι όλοι πλην δύο για τη δολοφονία Φύσσα, μεταδίδει το Mega.

11:38 : Χειροκροτήματα και επευφημίες στο άκουσμα της είδησης από τους συγκεντρωμένους έξω από το Εφετείο



11:35 : Ενοχος ο Ρουπακιάς για τη δολοφονία Φύσσα, μεταδίδει το Mega

11:25 : «Εμείς ως συνδικαλιστές του συνδικάτου μετάλλου και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, δεχθήκαμε γίναμε οι ίδιοι μάρτυρες της εγκληματικής δράσης των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής κατ εντολή των μεγαλοεργολάβων σε μια προσπάθεια να κηρύξουν «άκρα του τάφου σιωπή» στους χώρους δουλειάς. Ο λάος σήμερα απαιτεί οι εγκληματίες ναζί της Χρυσής Αυγής στη φυλακή», επισήμανε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής, Σωτήρης Πουλικόγιαννης, κατά την άφιξή του στο Εφετείο, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

11:21: «Ο λαός της Αθήνας δίνει την ετυμηγορία του. Δεν είναι αθώοι, για τη δράση και τις δολοφονίες, για τη δηλητηρίαση της ελληνικής κοινωνίας με μίσος και διχασμό. Ελπίζουμε η δικαιοσύνη να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Η Χρυσή Αυγή στη συνείδηση του ελληνικού λαού είναι εγκληματική οργάνωση», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, φθάνοντας στο Εφετείο εν όψει της ανακοίνωσης της απόφασης του δικαστηρίου για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Συγκεκριμένα το δικαστήριο έκρινε ένοχους όλους τους κατηγορουμένους για τη δολοφονία Φύσσα με πρώτο τον Γιώργο Ρουπακιά πλην των κατηγορουμένων Σαντοριναίο και Τσακανίκα.


Για τη δολοφονία Φύσσα ένοχοι κρίθηκαν:

Αναστάσιος -Μάριος Αναδιώτης
Γεώργιος Δήμου

Ελπιδοφόρος Καλαρίτης
Ιωάννης Βασίλειος Κομιανός
Κωνσταντίνος Κορκοβίλης
Αναστάσιος Μιχάλαρος

Γεώργιος Πατέλης γραμματέας της ΤΟ Νίκαιας- πυρηνάρχης της οργάνωσης
Γεώργιος Σκάλκος
Γέωργιος Σταμπέλος
Λέων Τσαλίκης
Αθανάσιος Τσόρβας
Νικόλαος Τσόρβας και
Αριστοτέλης Χρυσαφίτης

Παράλληλα ένοχοι κρίθηκαν και όλοι όλοι όσοι κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά των Αιγύπτιων ψαράδων.

Θα ακολουθήσουν οι αποφάσεις για την επίθεση στο ΠΑΜΕ και τελευταία θα είναι η απόφαση για το μείζον ζήτημα του χαρακτηρισμού της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης.



Ενταση έξω από το Εφετείο



11:19: Ένταση επικράτησε έξω από το Εφετείο όπου έχει συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου. Πριν από λίγα λεπτά υπήρξαν λεκτικοί διαξιφισμοί μεταξύ μπλοκ διαδηλωτών που βρίσκονται έξω από το Εφετείο. Μικροεντάσεις είχαν προηγηθεί και πριν από περίπου μία ώρα.




Μέτρα τύπου Πολυτεχνείου εφαρμόζει η ΕΛΑΣ γύρω από το Εφετείο ενόψει της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Στις 9:00 το πρωί της Τετάρτης ξεκίνησαν και οι συγκεντρώσεις φορέων, οργανώσεων και πολιτικών κομμάτων με δεκάδες κόσμου να συγκεντρώνονται έξω από το Εφετείο.

Ήδη, από νωρίς το πρωί ξεκίνησε η προσέλευση στο Εφετείο των δικηγόρων και των δικαστικών που ακολούθησαν ειδική διαδρομή συνοδεία αστυνομίας ενώ έντονο είναι το ενδιαφέρον και των ξένων ΜΜΕ που έστειλαν διαπιστευμένους δημοσιογράφους για να καλύψουν τη σημερινή συνεδρίαση.


Πριν από λίγη ώρα έφτασε στο Εφετείο αντιπροσωπεία της ΝΔ, αποτελούμενη από τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Στεργίου, τον γενικό διευθυντή του κόμματος Γιάννη Μπρατάκο, τον εκπρόσωπο Τύπου Τάσο Γαϊτάνη και τον επικεφαλής της ΟΝΝΕΔ Παύλο Μαρινάκη.

Ο δρόμος έξω από το Εφετείο αλλά και η λεωφόρος Αλεξάνδρας, έχει γεμίσει με μηνύματα όπως: «Ο φόβος δεν θα νικήσει», «Μόνο δικαίωση», «Ποτέ ξανά φασισμός» και «οι Ναζί στη Φυλακή».

Εξω από το Εφετείο βρίσκεται και η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, η οποία τόνισε πως «σήμερα τα θύματα και η Δημοκρατία ζητούν δικαίωση. Είμαστε όλοι εδώ γιατί δεν υπάρχει χώρος για τον φασισμό στη ζωή μας. Και μόνο μαζί τελειώνουμε με τους νεοναζί». Η κ. Γεννηματά πρόσθεσε πως «αυτός ο αγώνας συνεχίζεται και ανεξάρτητα από τη σημερινή απόφαση θέλουμε μια κοινωνία ανοιχτή, με ισχυρή Δημοκρατία».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια