Ticker

6/recent/ticker-posts

Η παρέμβαση του Συλλόγου Φιλοπροόδων Άσκρης “Ο ΗΣΙΟΔΟΣ” στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για τις ανεμογεννήτριες στον Ελικώνα

Ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Άσκρης “Ο ΗΣΙΟΔΟΣ”   έχει ως σκοπό την προστασία και ανάδειξη των αρχαιοτήτων και του φυσικού κάλλους της Κοιλάδας των Μουσών, κάτω από την σκιά του Ελικώνα, με τη μοναδική κορυφογραμμή, με τις πολλές διαδρομές και τα ορεινά μονοπάτια, τα πανέμορφα ποτάμια με καταρράκτες και λιμνούλες, τα πολλά βυζαντινά εξωκκλήσια, τα λείψανα αρχαίων μνημείων, τους ιστορικούς πύργους, τις πολλές πηγές ύδατος, τα επισκέψιμα οινοποιεία, το αναψυκτήριο "Λίμνη Μουσών", την πανέμορφη πλατεία.

''ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/10/2020 ΞΕΚΙΝΑ Η ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ''

Ο χώρος της Κοιλάδας των Μουσών χρήζει προστασίας από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, καθώς έχει διατηρήσει έως σήμερα αναλλοίωτο τον χαρακτήρα ενός τόπου μεγίστου ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Ειδικά στη Βοιωτία, αποτελεί το τελευταίο κομμάτι γης, ανέγγιχτο από ανθρώπινες επεμβάσεις επί χιλιετίες.

     Ο ανατολικός Ελικώνας (Ζαγαράς) αποτελεί κορυφογραμμή  ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και τόπος μεγίστου ιστορικού, αρχαιολογικού και γεωλογικού ενδιαφέροντος και χρήζει προστασίας από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

 



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια