Ticker

6/recent/ticker-posts

Οδηγός Διατροφής για όλη την οικογένεια -Δωρεάν Βιβλίο

 


Υγιεινή διατροφή, απλά και επιστημονικά

Γύρω από ένα τραπέζι αρχίζουμε να μαθαίνουμε τη ζωή. Γευόμαστε την κουζίνα της μαμάς ή και του μπαμπά. Θυμόμαστε τα συναισθήματά μας και επικοινωνούμε περισσότερο. Σήμερα μαθαίνουμε ακόμα ότι γύρω από ένα τραπέζι φροντίζουμε για την υγεία μας, τώρα και στο μέλλον.

Σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Prolepsis σας παρουσιάζουμε τον πρώτο Οδηγό Διατροφής για όλη την Οικογένεια. Τώρα κάθε οικογένεια μπορεί να έχει στα χέρια της ένα έγκυρο και αξιόπιστο εργαλείο με όλα τα πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα για τη διατροφή. Στις 160 σελίδες του Οδηγού παρουσιάζονται ολιστικά και πρακτικά τα θέματα διατροφής που μας απασχολούν καθημερινά. Έτσι μπορούμε να φροντίσουμε την διατροφή της οικογένειάς μας και να διαμορφώσουμε τις διατροφικές προτιμήσεις των παιδιών μας.

Στον Οδηγό Διατροφής για όλη την οικογένεια μπορείτε να βρείτε:
  • Πόσα γεύματα χρειάζεστε την ημέρα
  • Τι προσφέρει η κάθε κατηγορία τροφίμων στον οργανισμό
  • Πώς να υπολογίζετε τις μερίδες ανά ηλικία
  • Πώς θα ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να τρέφονται υγιεινά
  • Τι χρειάζεται να τρώει μια γυναίκα κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης και του μητρικού θηλασμού
  • Τι περιλαμβάνει ένα ενδεικτικό εβδομαδιαίο διαιτολόγιο
  • Πώς θα φτιάξετε υγιεινές συνταγές

  • Την ανάπτυξη του περιεχομένου και την επιστημονική επιμέλεια του Οδηγού Διατροφής για όλη την οικογένεια ανέλαβε το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής, Prolepsis με επιστημονική υπεύθυνη την Δρ. Αθηνά Λινού, Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρο του Ινστιτούτου. Το Ινστιτούτο Prolepsis είναι ένας επιστημονικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός που δραστηριοποιείται στον χώρο της ιατρικής έρευνας, της προαγωγής υγείας, της περιβαλλοντικής και εργασιακής ιατρικής από το 1990. Ο Οδηγός βασίζεται στο σπουδαίο έργο των Εθνικών Διατροφικών Οδηγών που εκδόθηκαν το 2014 από το Ινστιτούτο, με τη συμβολή σαράντα και πλέον Ελλήνων και ξένων ειδικών επιστημόνων και πανεπιστημιακών καθηγητών.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια