Ticker

6/recent/ticker-posts

Ολοκληρώθηκαν οι Πολυεθνικές Βολές «Κ/Β PATRIOT» στο ΠΒ Κρήτης (Βίντεο)


Από την Πέμπτη 12 έως την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε η Πολυεθνική Άσκηση Αντιαεροπορικών Μονάδων PATRIOT (Multinational Tactical Firing 2020), στο Πεδίο Βολής Κρήτης (ΠΒΚ).

Στην άσκηση συμμετείχαν με προσωπικό και μέσα η Ελλάδα και η Γερμανία καθώς και πληρώματα από την Ολλανδία και τις ΗΠΑ. Η άσκηση περιελάμβανε σενάρια αντιαεροπορικών και αντιβαλλιστικών βολών που εκτελέστηκαν από τη Δευτέρα 23 έως την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020 σύμφωνα με Νατοϊκό Σενάριο, τα οποία αξιολογήθηκαν από Πολυεθνική Ομάδα του SHAPE.

Συμφώνως με το ΓΕΕΘΑ, η άσκηση, μεταξύ άλλων, περιελάμβανε σενάρια αντιαεροπορικών και αντιβαλλιστικών βολών που εκτελέστηκαν από τη Δευτέρα 23 έως και σήμερα 27 Νοεμβρίου, σύμφωνα με ΝΑΤΟϊκά σενάρια, που αξιολογήθηκαν από πολυεθνική ομάδα του SHAPE.
Στην προαναφερθείσα πολυεθνική άσκηση συμμετείχαν με προσωπικό και μέσα (πυροβολαρχίες Κ/Β Εδάφους-Αέρος Patriot PAC.3 η Ελλάδα και η Γερμανία, που είχε και τη διοίκηση της ασκήσεως καθώς πληρώματα Patriot από την Ολλανδία και τις ΗΠΑ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 4 προαναφερθείσες χώρες οι 3 (ΗΠΑ, Γερμανία και Ολλανδία) έχουν τις Μονάδες Patriot στο Πυροβολικό των χερσαίων δυνάμεών τους, ενώ μόνο στην Ελλάδα ανήκουν στην ΠΑ.


ΓΕΕΘΑ











Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια