Ticker

6/recent/ticker-posts

Συγκλονιστικό video του Γκροζάν: "Ήμουν αντίθετος με το Halo, χωρίς αυτό δεν θα σας μιλούσα"


Πριν από μερικά χρόνια, όταν η FIA επέλεξε το Halo για να αποφύγει δυστυχήματα όπως εκείνο του Ζουλ Μπιανκί, κάποιοι οδηγοί ήταν αντίθετοι με αυτό το μέτρο προστασίας. Ανάμεσά τους και ο Ρομέν Γκροζάν, που είχε πει ότι δεν μπορεί να δει γύρω του, δεν είχε οπτική επαφή με μονοθέσια που βρίσκονταν δίπλα του.

Halo (συσκευή ασφαλείας)

Το Halo  είναι ένα σύστημα προστασίας από πρόσκρουση του οδηγού που χρησιμοποιείται σε ανοικτές αγωνιστικές σειρές, το οποίο αποτελείται από μια καμπύλη ράβδο που τοποθετείται για να προστατεύει το κεφάλι του οδηγού.

Οι πρώτες δοκιμές του πραγματοποιήθηκαν το 2016 και τον Ιούλιο του 2017. Από τη σεζόν του 2018, η FIA έχει καταστήσει υποχρεωτικό  σε κάθε όχημα στη Φόρμουλα 1 , τη Φόρμουλα 2 , τη Φόρμουλα 3 , τη Φόρμουλα Ε και επίσης τη Φόρμουλα 4 (ξεκινώντας από το 2021 ) [1] ως νέο μέτρο ασφάλειας. [2] Εκτός από τις κυρώσεις της FIA, ορισμένοι αγώνες ανοικτών τροχών χρησιμοποιούν επίσης φωτοστέφανο, όπως το IndyCar Series , το Super Formula και το Australian S5000 Championship . 




Σήμερα (29/11) ο Γάλλος πρωταγωνίστησε σε ένα από τα πιο ανατριχιαστικά ατυχήματα των τελευταίων χρόνων στη Formula 1 και ναι, το Halo του έσωσε τη ζωή καθώς το κόκπιτ αποσπάστηκε από το μονοθέσιο και βρέθηκε μέσα σε μια άμορφη μάζα από λαμαρίνες που θα μπορούσαν να τον έχουν τραυματίσει θανάσιμα. Το παραδέχθηκε και ο ίδιος μέσω ενός συγκλονιστικού video από το νοσοκομείο στο οποίο βρίσκεται ακόμη για να τον παρακολουθήσουν οι γιατροί μετά από την τρομακτική σύγκρουση των 53G και την φωτιά στην οποία έμεινε για περισσότερα από τριάντα δευτερόλεπτα.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια