Ticker

6/recent/ticker-posts

Παπαδόπουλος Ιωάννης :Το κίνητρο της δήλωσης Ραγκούση για τα παιδιά των Ελληνίδων και των Ελλήνων αστυνομικών



«Ντρέπονται τα παιδιά των Ελληνίδων και των Ελλήνων αστυνομικών να λένε ότι οι πατεράδες τους και οι μανάδες τους είναι αστυνομικοί»

«Ντρέπονται τα παιδιά των Ελληνίδων και των Ελλήνων αστυνομικών να λένε ότι οι πατεράδες τους και οι μανάδες τους είναι αστυνομικοί», δήλωσε το πρώην επιφανές στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και τελευταία του ΣΥΡΙΖΑ, Ραγκούσης. Είναι μια δήλωση που σηκώνει ανάλυση, όχι ως προς το περιεχόμενό της, αλλά κυρίως ως προς το κίνητρό της.

Το περιεχόμενό της είναι ούτως ή άλλως αστήριχτο, γιατί αν κάποια παιδιά πρέπει να ντρέπονται, δεν είναι τα παιδιά των ανθρώπων που με κίνδυνο της ζωής τους προστατεύουν όλους εμάς τους υπόλοιπους από το έγκλημα, αλλά τα παιδιά όσων πλούτισαν αφύσικα σε βάρος της κοινωνίας και ζουν με υπερβολική χλιδή, σαν να είναι μεγιστάνες. Μάλιστα είναι τέτοια η σχέση των τελευταίων με την κοινωνία, που ο κάθε ένας τους χρειάζεται καθημερινά μια διμοιρία των αστυνομικών που λοιδωρεί, για να αισθάνεται ασφαλής.

Τώρα ως προς το κίνητρο της δήλωσης ελπίζω να μην είναι ενταγμένη σε ένα μακρόπνοο σχέδιο διάβρωσης που κάποιες πολιτικές δυνάμεις έχουν υιοθετήσει από το ΄74 και μετά, αποσκοπώντας στην επικράτησή τους, μέσω της κατάρρευσης της κοινωνίας. Γνωρίζουν ότι για να καταρρεύσει μια κοινωνία, πρέπει πρώτα να πληγούν ανεπανόρθωτα οι θεσμοί της και όλα τα θεσμικά της όργανα. Γι αυτόν ακριβώς το λόγο η Αστυνομία, ο Στρατός, η Εκκλησία και η Δικαιοσύνη ήταν πάντα στο στόχαστρό τους, όπως βέβαια και οι παραδοσιακές μας αξίες σαν λαού καθώς και οποιοδήποτε συνδετικό στοιχείο της κοινωνίας μας.

Μ΄ αυτόν τον τρόπο κατόρθωσαν και ο αστυνομικός έγινε στη συνείδηση πολλών μπάτσος, ο στρατιωτικός έγινε καραβανάς, ο κλήρος έγινε παπαδαριό, η αγάπη στην πατρίδα έγινε φασισμός, οι πιστοί χριστιανοί έγιναν ταλιμπάν και οι αξίες μας και οι αρχές μας έγιναν ιδεολογικές αγκυλώσεις.

Όλα αυτά έγιναν επιδιώκοντας μ΄ αυτόν τον τρόπο την κατάρρευση της κοινωνίας, επειδή γνωρίζουν ότι ο μόνο σε μια κοινωνία υπό κατάρρευση μπορούν να επικρατήσουν, και να δημιουργήσουν μια νέα κατάσταση, που δεν θα έχει καμία σχέση με δημοκρατία. Όσο για την απάντηση στο πως θα μπορούσαν να επικρατήσουν, έστω και σε συνθήκες κατάρρευσης, η απάντηση είναι απλή: Οι ομάδες κρούσης είναι έτοιμες και είναι και πολύ καλά προπονημένες.

Για τον λόγο αυτόν θα προτιμούσα η δήλωση Ραγκούση να είναι μια ανόητη δήλωση, παρά να είναι ενταγμένη στη λογική των δυνάμεων που θέλουν την κατάρρευση της κοινωνίας, χωρίς βέβαια να μπορώ να το αποκλείσω. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι η κοινωνία μας θα είναι πολύ χειρότερη χωρίς αστυνομικούς και πολύ καλύτερη χωρίς ραγκούσηδες.




Βιογραφικό
Ιωάννης Παπαδόπουλος 
Γεννήθηκα στη Δάφνη - Κοζάνης, το 1962. Αποφοίτησα από το Δημοτικό Σχολείο Δάφνης το 1974 και απο το Γυμνάσιο και Λύκειο Τσοτυλίου το 1977 και 1980 αντίστοιχα. Το 1984 αποφοίτησα από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και ονομάσθηκα Ανθυπολοχαγός Μηχανικού. Το 1993 αποφοίτησα από τη Σχολή Τεχνικής Εκπαίδευσης Αξιωματικών Μηχανικού (Πολιτικός Δομικών Έργων), το 1997 από το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΔΠΘ και το 2005 από την Ανωτάτη Σχολή Παιδαγωγικής & Τεχνικής Εκπαίδευσης. Έχω αποφοιτήσει από όλα τα σχολεία του Όπλου του Μηχανικού. Υπηρέτησα στον Ελληνικό Στρατό μέχρι το 2006, όταν και υπέβαλα την παραίτησή μου και αποστρατεύθηκα με το βαθμό του Συνταγματάρχη. Έχω απασχοληθεί με την εκπαίδευση στα ΙΕΚ Κοζάνης & Πτολεμαϊδας και ως Επιστημονικός Συνεργάτης του ΤΕΙ Κοζάνης, την περίοδο 2006 - 2011. Έχω διατελέσει επίσης προϊστάμενος του τμήματος ΠΑΜ-ΠΣΕΑ της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης την περίοδο 2009-10, θέση από την οποία παραιτήθηκα το 2010. Είμαι παντρεμένος με την Όλγα Κοσκερίδου και πατέρας δύο παιδιών, της Μαρίας και του Χρυσοβαλάντη. Ασχολούμαι με τις Εικαστικές Τέχνες από το 1998. Δάσκαλοί μου στην αγιογραφία ήταν ο Δημήτρης Βάσσος, ο Κωνσταντίνος Ξενόπουλος, ο Δήμος Τριανταφυλλίδης και ο Δημήτρης Λυκούδης, ενώ στην τέχνη του ψηφιδωτού μυήθηκα από το Νίκο Στεργίου. Έχω κάνει 12 ατομικές εκθέσεις και έχω πάρει μέρος σε περίπου 40 ομαδικές. Ασχολούμαι κυρίως με ψηφιδωτό και αγιογραφία καθώς και με τα εγχάρακτα (ξυλόγλυπτα σε μορφή ψηφιδωτού, που είναι δημιουργία δικής μου επινόησης) και με την κλασσική ζωγραφική.


Ιστότοποι και σύνδεσμοι κοινωνικών δικτύων



Ιστότοπος


Ιστότοπος

https://www.youtube.com/channel/UCSWJj76C5IDP_fLhDbslp_g?view_as=subscriber


YouTube

https://twitter.com/ioannispap888?lang=el


Twitter

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια