Ticker

6/recent/ticker-posts

Πλιακοστάμος Κων/νος: Το αναμενόμενο γιατι μας προβληματίζει?


Το γεγονός ότι κάποιοι αναρωτιούνται γιατί η περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας μπήκε σε αυστηρό γενικό απαγορευτικό είναι τουλάχιστον υποκριτικό. 
Ήρθε ο λογαριασμός και ήταν εκτός της λογικής κάποιων. Είμαστε όμως άμοιροι ευθυνών για τη διασπορά του ιου;
 η ερώτηση πώς με 8 κρούσματα μπήκαμε σε αυστηρό απαγορευτικό πόσο ευσταθεί; ποιοι είναι αυτοί που πιστεύουν ότι με 8 και μόνο κρούσματα μπορείς να αναστείλεις την καθημερινότητα και να επιβαρύνεις την ψυχολογία τόσων ανθρώπων; 
μα οι συνήθεις που κρίνουν από το τίποτα, μη έχοντας καν δεδομένα και πιστεύοντας πάντα ότι όλες αυτές οι αποφάσεις λαμβάνονται εκ του πρόχειρου ή βάσει σχεδίου με απώτερο άγνωστο σκοπό.
Ο αριθμός 8 που αναπαράγεται αφορά μόνο στους νοσηλευομένους θετικούς μέτριας έως βαριάς συμπτωματολογίας στην κλινική covid του νοσοκομείου Λιβαδειάς και φυσικά δεν θα μπορούσε ποτέ να ήταν η αιτία του γενικού απαγορευτικού που επιβλήθηκε. 
Η αιτία, αντικειμενική, απολύτως αιτιολογημένη κι αναμενόμενη είναι η καταγραφή πολλών κρουσμάτων ήδη από τις προηγούμενες ημέρες στη γνωστή περιοχή που ήταν ήδη σε καθεστώς απαγόρευσης.
 Ο αριθμός των κρουσμάτων στην περιοχή αυτή όχι μόνο δεν υποχώρησε αλλά προέκυψαν κι άλλα μη συνδεόμενα μεταξύ τους που εύλογα δημιουργούν ανησυχία για ακόμη καλύτερες "επιδόσεις ". 
Οι πρωτοβουλίες των προηγούμενων ημερών που αναλάβαμε, ψυχαγωγικού και θρησκευτικού χαρακτήρα καρποφόρησαν κι έδωσαν άλλη μια χαριστική βολή στην ψυχολογία μας και φυσικά στην καθημαγμένη τοπική οικονομία μας. 
Το να εγείρεται γκρίνια και να εκδηλώνεται απορία γιατί επιβλήθηκε το εντελώς αναγκαίο για τον περιορισμό της διασποράς ενώ κάναμε τα πάντα για να το εξασφαλίσουμε ως γεγονός είναι ίδιο ψυχιατρικής συμπεριφοράς. 
Ας υπάρξει συμμόρφωση στα μέτρα, ας αποδεχτούμε ότι η υγεία πολύ κοντινών μας ανθρώπων με προβλήματα είναι σε άμεσο κίνδυνο κι ας πειθαρχήσουμε επιτέλους όχι στα μέτρα αλλά στην κοινή λογική.

Επίσης σε σχόλιο του ο Κος Πλιακοστάμος σημειώνει:

Να πιστεύετε λοιπόν ότι έκλεισαν 100000 ανθρώπους για 8 κρούσματα. Τη νοημοσύνη σας προσβάλλετε, 8 είναι μόνο τα νοσηλευόμενα στο νοσοκομείο Λιβαδειάς. 
Και δεν ξέρω τι ερμηνεία θα δίνατε στα 36 ή 52 όπως και πώς θα τα αξιολογούσατε προσωπικά. Ο αριθμός τους για σας και όποιον μη ειδικό δεν έχει καμία σημασία και σε καμία περίπτωση δεν δύναται να ερμηνευθεί επιστημονικά προκειμένου να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα και να ληφθούν αποφάσεις. 
Η γεωγραφική κατανομή η ηλικιακή τους διαστρωμάτωση και η μη σύνδεση μεταξύ τους έχει πολύ μεγάλη σημασία όμως. 50 συγκεντρωμένα κρούσματα συσχετιζόμενα ως στενές επαφές ανησυχούν πολύ λιγότερο από 20 τελείως ασύνδετα μεταξύ τους. 
Το γεγονός δε αυτά να ανιχνεύθηκαν ως ασυμπτωτικά σε τυχαίο έλεγχο απογειώνει τους φόβους των ειδικών. Το επιδημιολογικο φορτίο στην Αλίαρτο δεν έπεσε καθόλου και προστέθηκαν κι ασύνδετα μεταξύ τους κρούσματα. Επί της ουσίας μπορείτε να αμφισβητείτε επίσημες αρχές, δικαίωμά σας. Κι η εκκλησία αυτό έκανε.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια