Ticker

6/recent/ticker-posts

Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων: Ομόφωνο ψήφισμα κατά της υποβάθμισης των ΕΛΤΑ

 






Με αφορμή την αλλαγή στο πλαίσιο λειτουργίας των ΕΛΤΑ, που επιφέρει δραματική συρρίκνωση στον τρόπο λειτουργίας τους και στο προσωπικό, με ουσιαστικό αποτέλεσμα την μη λειτουργία των υποκαταστημάτων και την ταλαιπωρία των πολιτών, το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ – ΘΕΣΠΙΕΩΝ, (στη συνεδρίαση της Τρίτης 23-2-2021), κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου έλαβε το παρακάτω ομόφωνο ψήφισμα,στήριξης του Υποκαταστήματος της Αλιάρτου.Υπενθυμίζουμε ότι το υποκατάστημα της Αλιάρτου, εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή –και εκτός των ορίων του Δήμου- και η ταλαιπωρία των πολιτών θα είναι τεράστια, αν δεν στελεχωθεί το υποκατάστημα.



Προς: Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ)



Κοιν: 1. Υπουργό Επικρατείας κ.Γεραπετρίτη

2. Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

κ. Πιερρακάκη

3. Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών &

Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ)

4. Βουλευτές Ν.Βοιωτίας

· Κουτσούμπα Ανδρέα

· Πούλου Γιώτα

· Μουλκιώτη Γεώργιο





ΟΜΌΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΤΑ



ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ του ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ-ΘΕΣΠΙΕΩΝ , εκφράζει την καθολική αντίθεσή του στην υποβάθμιση των υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ και στην αλλαγή του τρόπου λειτουργίας τους, με στόχο τη μείωση του κόστους.

Η συγκεκριμένη απόφαση έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις προβλέψεις του Ν.4053/12, καθώς και ανάλογων Υπουργικών αποφάσεων, βάσει των οποίων τα ΕΛΤΑ ορίστηκαν ως φορέας παροχής καθολικής ταχυδρομικής υπηρεσίας μέχρι την 31/12/2028.

Η αλλαγή στη μορφή των υποκαταστημάτων θα επηρεάσει σημαντικά τη λειτουργικότητα και την αποτελεσματικότητα τους, σε ότι αφορά τους χρόνους διεκπεραίωσης, καθώς πλέον θα λειτουργούν με έναν υπάλληλο γραφείου και έναν ταχυδρόμο.

Το υποκατάστημα της Αλιάρτου εξυπηρετεί , εκτός από τους κατοίκους του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων και κατοίκους κοινοτήτων όμορων Δήμων και ο χώρος ευθύνης του καλύπτει μια τεράστια περιοχή.

Οποιαδήποτε σκέψη υποβάθμισής του, σημαίνει πως όλοι αυτοί οι φορολογούμενοι πολίτες θα πάψουν να εξυπηρετούνται και αυτό μας βρίσκει καθολικά αντίθετους.

Το μόνο που χρειάζεται το εν λόγω υποκατάστημα, είναι ενίσχυση σε προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό προκειμένου να βελτιώσει ακόμη περισσότερο τις υπηρεσίες του.

Δεδομένου ότι και οι Δήμοι (όπως και ο Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων), έχουν επιλέξει να είναι βασικοί συνεργάτες των ΕΛΤΑ, η μεταβολή του τρόπου λειτουργίας θα έχει αντίκτυπο και στη δική μας αξιοπιστία καθώς ο χρόνος επικοινωνίας με άλλους φορείς και με ιδιώτες θα αυξηθεί σημαντικά.

Ως εκ τούτων, εκφράζουμε την δυσφορία μας για την επιχειρούμενη υποβάθμιση των υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ και εν προκειμένω της Αλιάρτου ,ενώ οποιαδήποτε τέτοια ενέργειά σας θα μας βρει απέναντί σας .



ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ –ΘΕΣΠΙΕΩΝ,ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 23-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ-2021

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια