Ticker

6/recent/ticker-posts

SOS Πεντάγωνο καλεί… UFO




Γενιές και γενιές διαβάζουν γι’ αυτά σε ταμπλόιντ και σε βιβλία, ακούνε σχετικές ιστορίες στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο ή βλέπουν τις τελευταίες δεκαετίες βίντεο και εκπομπές στο διαδίκτυο.

Τα UFO, ελληνιστί ΑΤΙΑ (Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα) πάντα εξάπτουν τη φαντασία.

Το να μιλά όμως για την ύπαρξή τους το αμερικανικό Πεντάγωνο και οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ, έπειτα από δεκαετίες διαψεύσεων, είναι σίγουρα κάτι μεγάλο…

Αυτό ακριβώς αναμένεται να συμβεί εντός του Ιουνίου, όταν θα παρουσιαστεί κοινή έκθεσή τους στο Κογκρέσο, με επιβεβαιωμένες καταγραφές ανεξήγητων, «άγνωστης ταυτότητας εναέριων φαινομένων» ή UAP, όπως προτιμούν να τα ονομάζουν οι αρχές των ΗΠΑ.





Μη διαβαθμισμένη, προφανώς η έκθεση δεν θα έχει αναφορές σε… πράσινα ανθρωπάκια, αλλά σε αναλύσεις επιβεβαιωμένης γνησιότητας στοιχείων, όπως φωτογραφιών και βίντεο, που κατέγραψαν στην πορεία των χρόνων -ακόμη άγνωστο πόσων- οι αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Την αυθεντικότητα ορισμένων δημοσιοποιημένων ντοκουμέντων έχει ήδη παραδεχτεί -κατ’ επιλογήν- το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας, μέσα στον τελευταίο χρόνο.

Από τον περασμένο Αύγουστο, εν τω μεταξύ, έχει συσταθεί επίσημα από το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας η UAPTF, η «Ειδική Ομάδα για Άγνωστης Ταυτότητας Εναέρια Φαινομένα».

Ιδιαίτερο βάρος αναμένεται να δοθεί στο πόρισμα έρευνάς τους γύρω από τη διαχείριση των συγκεντρωμένων στοιχείων, τις πιθανές εξηγήσεις για την προέλευση των UAP και, πρωτίστως, τις εκτιμήσεις για το εάν συνιστούν απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.
Προλειαίνοντας το έδαφος

Ανοίγοντας το δρόμο, το Πεντάγωνο αποχαρακτήρισε τον Απρίλιο του 2020 τρία βίντεο, που είχαν καταγράψει μέλη του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ -ένα το 2004 και δύο το 2015- με μυστηριώδη ιπτάμενα αντικείμενα να κινούνται με ιλιγγιώδη ταχύτητα στον αέρα.

Τα βίντεο είχαν διαρρεύσει εδώ και χρόνια. Όμως το Πεντάγωνο αποφάσισε να τα αποχαρακτηρίσει για να διαλυθούν -όπως ανέφερε- «οι όποιες αμφιβολίες του κοινού γύρω από τη γνησιότητα του υλικού».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια