Ticker

6/recent/ticker-posts

Πρώτοι στα… μπινελίκια στον δρόμο οι Έλληνες και οι Γάλλοι



Εμείς (οι Έλληνες και οι Γάλλοι οδηγοί είμαστε αυτοί που βρίζουμε περισσότερο στον δρόμο. Έτσι μάλλον εξηγείται και η έκφραση… “του είπε κάποια γαλλικά”.
Το παραπάνω είναι αποτέλεσμα της πανευρωπαϊκής έρευνας συμπεριφοράς των Ευρωπαίων οδηγών από το Ινστιτούτο Ipsos. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα ευρήματά της έρευνας αυτής, που διενεργήθηκε σε πάνω από 12.000 άτομα από 11 ευρωπαϊκές χώρες 
ΤΟ 75% των ευρωπαίων οδηγών δεν ακολουθούν τον Κ.Ο.Κ. κατά γράμμα, ενώ το 53% των οδηγών χρησιμοποιούν το bluetooth για να μιλήσουν στο κινητό τους τηλέφωνο. 
Επίσης, σχετικά με την έλλειψη προσοχής στον δρόμο το 43% των Ευρωπαίων ρυθμίζει το GPS κατά την διάρκεια της οδήγησης. Το άσχημο όμως είναι πως το 84% των οδηγών φοβάται την επιθετική συμπεριφορά των άλλων οδηγών, με το 12% να παραδέχεται πως γίνεται… κάποιος άλλος πίσω από το τιμόνι. 
Εκεί έρχεται και η… διάκρισή μας, καθώς το 65% των Ελλήνων αλλά και των Γάλλων, παραδέχεται πως έχει βρίσει κάποιον άλλο. Στον αντίποδα μόλις οι Σουηδοί είναι πιο… ήρεμοι, καθώς μόλις 1 τους 3 έχει βρίσει κάποιον στον δρόμο. 
Τέλος, ακόμη ένας τομέας που δεν τα πήγαμε καθόλου καλά είναι αυτό  της υπνηλίας κατά την οδήγηση. Συγκεκριμένα, μόνο το 41% των Ελλήνων οδηγών σταματάει για να κοιμηθεί (το χειρότερο ποσοστό στην Ευρώπη μαζί με τους Σουηδούς).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια