Ticker

6/recent/ticker-posts

«Οι Μούσες τιμωρούν την ύβρη»," Κωνσταντίνος Ι. Κατζέλης


Η Εφ. ΤΟ ΠΟΛΥΑΝΔΡΙΟΝ δημοσιεύει σήμερα ένα βαρυσήμαντο άρθρο του Κωνσταντίνου Ι. Κατζέλη, διακεκριμένου Βοιωτού επιστήμονα, αλλά και πολιτικού με πλούσια δράση, με αφορμή την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, για τις "ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ το 2021 και με ορίζοντα το 2050".
 Ιδιαίτερα αναφορά γίνεται στο άρθρο στην Κοιλάδα των Μουσών, σχετικά με το τεράστιο ζήτημα που έχει ανακύψει σχετικά με την δρομολογούμενη εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Ιερόν Όρος του Ελικώνα. Γράφει σχετικά ο Κωνσταντίνος Κατζέλης: 
"Και εδώ, το θεωρώ χρέος μου ως Βοιωτός, να αναφερθώ σε ένα ιδιαίτερης σημασίας και σοβαρότητας θέμα, που αναφέρεται σε ένα Αρχαιολογικό χώρο, στους πρόποδες του Ελικώνα και μάλιστα στην Κοιλάδα των Μουσών, δίπλα από το χωριό Άσκρη του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων, την Πατρίδα του Ησιόδου. 
 Εκεί λοιπόν εγκρίθηκε αρμοδίως η εγκατάσταση Ανεμογεννητριών στην θέση «Ζαγαρά» του Ελικώνα, ακριβώς πάνω από την Κοιλάδα των Μουσών.... 
 Η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών θα επιφέρει διηνεκή και μη αναστρέψιμη βλάβη σε έναν από τους σημαντικότερους Αρχαιολογικούς χώρους της Βοιωτίας. Ναι λοιπόν και σε αυτές τις εθνικές ιδιαιτερότητες αναφέρομαι, με αίσθημα αγωνίας και βαθύτατης ευθύνης. 
 Και ας μην ξεχνάμε το ρηθέν. «Οι Μούσες τιμωρούν την ύβρη»."


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια