Ticker

6/recent/ticker-posts

Π Ε Βοιωτίας: Αύριο Παρασκευή 06-08-2021, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, με κατηγορία κινδύνου -5 (Κατάσταση Συναγερμού)






Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας , για αύριο Παρασκευή 06-08-2021, προβλέπεται, για την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, με κατηγορία κινδύνου -5 (Κατάσταση Συναγερμού).

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε αργά το μεσημέρι στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη της Π. Ε. Βοιωτίας, Φανής Παπαθωμά, για την αντιμετώπιση της κατάστασης συναγερμού, κατηγορία 5, για πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή του Ν. Βοιωτίας με την παρουσία του διοικητή της ΠΥ Βοιωτίας Πύραρχου Γιάννη Ζαμάνη και του προϊσταμένου της Πολιτικής Προστασίας του Νομού Μάριου Κακοσαίου.

Η ΠΕ Βοιωτίας και η Πολιτική Προστασία με απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη Φανής Παπαθωμά, έχει προβεί στην λήψη του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας στις ευπαθείς περιοχές και περιαστικά δάση του Νομού Βοιωτίας.

Το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Βοιωτίας έχει ενημερώσει όλες τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες, τους Δήμους και τις Εθελοντικές Οργανώσεις ώστε να βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας.

«Στην ΠΕ Βοιωτίας είμαστε σε χάρτη επικινδυνότητας 5 (Κατάσταση Συναγερμού). και βρισκόμαστε όλοι σε ετοιμότητα. Οι υδροφόρες μας είναι γεμάτες και τοποθετημένες σε καίρια σημεία, τα μηχανήματά μας είναι σε ετοιμότητα και έχουν ανακληθεί όλες οι άδειες για την καλύτερη εξυπηρέτηση τυχόν κρίσιμων καταστάσεων. Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται σε επιφυλακή και είναι σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των δύσκολων φαινομένων.

Είναι εξαιρετικά δύσκολες οι συνθήκες που επικρατούν. Είμαστε πάντα δίπλα στους πολίτες της Βοιωτίας, σε κάθε δύσκολη στιγμή και θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για την αποφυγή δυσάρεστων περιστατικών»,

δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια