Ticker

6/recent/ticker-posts

Οι «Φαντομάδες» που πέταξαν χαμηλά στο Καστελλόριζο





Και ξαφνικά ακούστηκε ένας θόρυβος και ο ουρανός στο Καστελλόριζο γέμισε με μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας. Τέτοια διέλευση σε χαμηλό ύψος πρώτη φορά έγινε στο ακριτικό αυτό νησί. Τέσσερις «Φαντομάδες» (Phantom F-4) πέταξαν με εντολή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου σε ύψος 100ft, σκορπώντας ρίγη ενθουσιασμού στους κατοίκους του Καστελλόριζου που βγήκαν έξω από τα σπίτια τους για να χαιρετήσουν τους ικάρους της Πολεμικής Αεροπορίας: 
«Δεν έτυχε… πέτυχε» έλεγε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ και ήταν κάτι αντίστοιχο με την ξαφνική εμφάνιση του αόρατου υποβρυχίου (Τύπου 214) στο ίδιο μέρος πριν από λίγο καιρό: 
«Και αφήστε τα σκυλιά να ουρλιάζουν, εμείς κάνουμε τη δουλειά μας», ήταν τα λόγια του στρατηγού Φλώρου προς τους επιτελείς του μετά την πτήση των Φάντομ και ήταν ένα σαφέστατο μήνυμα προς τους Τούρκους που τελευταίως πύκνωσαν τις επιθετικές τους δηλώσεις έναντι της χώρας μας. Και όχι μόνον δηλώσεις. 
Ο ακροδεξιός Μπαχτσελί «δώρισε» στον Ερντογάν έναν χάρτη και οι δυο τους τον επέδειξαν μπροστά στις κάμερες για να ισχυριστούν ότι μεταξύ άλλων η Θράκη και η Κύπρος ανήκει στον «τουρκικό κόσμο». Ο κ. Ερντογάν μάλιστα ανακοίνωσε την αγορά και τέταρτου γεωτρύπανου, υπερσύγχρονου, 7ης γενιάς, όπως το ονόμασε.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια