Ticker

6/recent/ticker-posts

Αντίστροφη μέτρηση για την e-απογραφή 2021

 


Την Πέμπτη αναμένεται να «ανοίξει» η ειδική εφαρμογή στο gov.gr, όπου οι πολίτες έως τις 26 Νοεμβρίου και με τον κωδικό που θα τους παραδώσει ο απογραφέας να απαντήσουν στα ερωτηματολόγια.


Μεθοδολογία διενέργειας της Απογραφής

Δεδομένων των συνθηκών που διαμορφώθηκαν λόγω της πανδημίας της νόσου του Κορωνοϊού (Covid-19), η συλλογή των στοιχείων τροποποιήθηκε σε σχέση με τις προηγούμενες Απογραφές (συμπλήρωση έντυπων ερωτηματολογίων με προσωπική συνέντευξη) με επαναπροσδιορισμό της απογραφικής διαδικασίας συνυπολογιζόμενης της υγειονομικής προστασίας του πληθυσμού. Στο πλαίσιο αυτό, η νέα προσέγγιση βασίζεται στην αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται ο πληθυσμός να απογραφεί ηλεκτρονικά, https://www.gov.gr/,μέσω ειδικά σχεδιασμένης ηλεκτρονικής (web) εφαρμογής (ηλεκτρονική αυτοαπογραφή). Για κάθε ερώτηση ή πρόσθετη πληροφορία που ενδέχεται να χρειαστούν οι απογραφόμενοι, μπορούν να επικοινωνούν με απογραφέα της ΕΛΣΤΑΤ για να τους κατευθύνει.

Στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει η δυνατότητα αυτοαπογραφής, η Απογραφή θα πραγματοποιηθεί μέσω συνέντευξης, λαμβανομένων όλων των απαραίτητων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια