Ticker

6/recent/ticker-posts

Αυξήσεις 8 ευρώ/τόνο στο νέο τιμολόγιο βιομηχανικής ντομάτας του Νομικού




Ανεβασμένες κατά 8 ευρώ/τόνος σε σχέση με πέρυσι είναι, στις περισσότερες των περιπτώσεων, οι ελάχιστες εγγυημένες τιμές της βιομηχανικής ντομάτας στο τιμολόγιο της νέας σεζόν που ανακοίνωσε η ΑΒΕΚ Νομικός.
 Ενδεικτικά, για το εργοστάσιο των Φαρσάλων και για εκμεταλλεύσεις που απέχουν από αυτό πάνω από 25 χλμ, η υψηλότερη τιμή βάσης για φορτία όπου οι κόκκινοι και ακέραιοι καρποί αντιπροσωπεύουν τουλάχιστον το 80% του συνόλου, διαμορφώνεται σε 98 ευρώ/τόνο και, ανάλογα με το χρονικό διάστημα της παράδοσης, προσαυξάνεται από 3 έως 8 ευρώ. Για το εργοστάσιο στο Δομοκό, η αντίστοιχη τιμή τιμή βάσης είναι 100 ευρώ/τόνο. 
Οι αντίστοιχες περσινές τιμές ήταν 90 ευρω/τόνος για το εργοστάσιο των Φαρσάλων και 92 ευρώ/τόνο για το εργοστάσιο Δομοκού. Διαφοροποίηση και, για την ακρίβεια, αυστηροποίηση υπάρχει πάντως στις ξένες ύλες αφού, όπως σημειώνεται, φορτία με ξένες ύλες άνω του 20% δεν θα παραλαμβάνονται όταν πέρυσι το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 30%. Στις τιμές περιλαμβάνεται και το 1 ευρώ/τόνο για εφαρμογή ολοκληρωμένης διαχείρισης και συστήματος ευφυούς γεωργίας. Η εξόφληση των παραγωγών θα γίνεται μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα από την παράδοση. Γιάννης Τσατσάκης - 17.12.2021, 16:57 X 21/12/21, 8:36 π.μ. Αυξήσεις 8 ευρώ/τόνο στο νέο τιμολόγιο βιομηχανικής ντομάτας του Νομικού 
 Η εταιρεία σημειώνει ότι οι αναφερθείσες τιμές είναι ελάχιστες εγγυημένες και οι τελικές τιμές θα ανακοινωθούν το αργότερο μέχρι την έναρξη της συγκομιδής ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς.






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια