Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα LIFE GRECABAT*, ο Δήμος Ορχομενού και η Μ.Δ. Εθνικών Πάρκων Παρνασσού, Οίτης και Προστατευόμενων Περιοχών Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας του ΟΦΥΠΕΚΑ σας προσκαλούν σε ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Σπήλαια και καταφύγια χειροπτέρων στην περιοχή της Κωπαΐδας: Προς μία ολοκληρωμένη προστασία και διαχείριση» που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30/06/2022 από τις 11:00 π.μ. έως τις 15:00 στο Λαογραφικό - Ιστορικό Μουσείο Ακραίφνιου.
Αντικείμενο της συνάντησης είναι η ενημέρωση και η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την κατάσταση διατήρησης, τις προτάσεις διαχείρισης και την ανάδειξης της σημασίας, των σπηλαίων και άλλων σημαντικών καταφυγίων για τη βιοποικιλότητα της περιοχής της Κωπαΐδας στο πλαίσιο της υφιστάμενης θεσμικής προστασίας τους.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας από τις 19:30μ.μ. έως τις 22:00μ.μ. θα πραγματοποιηθεί βραδιά νυχτερίδων (bat night) στην είσοδο της Καταβόθρας Παλαιόμυλου όπου οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά τη δουλειά των ερευνητών για τη μελέτη των εκπληκτικών αυτών ζώων (δύση του ηλίου 20:56 30/06/2022).
* εκδήλωση κατά την οποία οι ερευνητές χρησιμοποιούν μεθοδολογίες καταγραφής των νυχτερίδων κατά την έξοδό τους από το σπήλαιο. Οι επισκέπτες είναι συγκεντρωμένοι σε μία απόσταση από την είσοδο του σπηλαίου και σε μικρές ομάδες 3-4 ατόμων πλησιάζουν τους ερευνητές και παρακολουθούν από κοντά τη δουλειά και τα ζώα συζητούν χαμηλόφωνα με τους ερευνητές.
Με εκτίμηση
Εκ μέρους της ομάδας του προγράμματος
Γιώργος Παπαμιχαήλ
Δρ. Επιστημών Περιβάλλοντος
Project Manager LIFE GRECABAT
LIFE17 NAT/GR/000522
ΑΤΕΠΕ Διαχείριση Οικοσυστημάτων
Ερμού 14, 14121 Ηράκλειο Αττικής
gpapam@atepe.gr
gpapamichael73@gmail.com
+30 2102777296 (ΑΤΕΠΕ)
+30 2106831555
+30 6936400526
www.lifegrecabat.eu
https://www.facebook.com/LIFEGRECABAT/
* To Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα LIFE GRECABAT «Ελληνικά Σπήλαια και Χειρόπτερα: Διαχειριστικές Δράσεις και Αλλαγή Συμπεριφοράς» (https://www.lifegrecabat.eu/ ) υλοποιεί δράσεις διατήρησης σε 10 περιοχές του Δικτύου NATURA 2000 σε όλη την Ελλάδα (από Έβρο ως Κρήτη), με σκοπό την προστασία και ανάδειξη των σπηλαίων και των μοναδικών μορφών ζωής που φιλοξενούν. Συντονιστής Δικαιούχος είναι το Πανεπιστήμιο Κρήτης – Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (ΜΦΙΚ). Εταίροι του προγράμματος είναι: (1) Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας (ΥΠΕΝ), (2) Πράσινο Ταμείο, (3) Ινστιτούτο Σπηλαιολογικών Ερευνών Ελλάδας (ΙΝΣΠΕΕ) και (4) ΑΤΕΠΕ Διαχείριση Οικοσυστημάτων Μονοπρόσωπη ΕΠΕ (ΑΤΕΠΕ).
ΥΓ: Παρακαλώ προωθείστε σε ενδιαφερόμενους συμμετέχοντες κατά την κρίση σας.
Βεβαιώσεις Συμμετοχής, θα αποσταλούν στους ενδιαφερόμενους ηλεκτρονικά εφόσον ζητηθούν κατά την εγγραφή («ναι» στο σχετικό πεδίο της φόρμας εγγραφής).
Διαφημιστικά σποτ του προγράμματος:
Εισαγωγικές Παρουσιάσεις:
Εκπαιδευτικό Υλικό:
Εικονική εξερεύνηση σπηλαίου /
0 Σχόλια