Ticker

6/recent/ticker-posts

Μαζικός αθλητισμός στον Αλίαρτο.

Ο παλιός μύλος του Μαράκη στη διαδρομή
απο Αλίαρτο προς Κεφαλάρι
Είδε κανείς κάτι στον Αλίαρτο?

Το νόμισμα πάντως έχει δύο όψεις.

Η μία είναι εκείνη του νεαρού αθλητή που παλεύει με δικά του έξοδα να τα βγάλει πέρα με την ηθική συμπαράσταση και οδηγίες λίγων, του συμπατριώτη μας που είναι ανάπηρος και δεν έχει κανένα δικαίωμα, ούτε καν πρόσβαση απο το δρόμο, να ανέβει στο πεζοδρόμιο (αν πάει βόλτα κανείς προς Αντίκυρα θα τρίβει τα μάτια του για το τι έχουν κάνει εκεί στο συγκεκριμένο θέμα), των λίγων που γυμνάζονται στο γήπεδο μας με τις οδηγίες φίλων τους γυμναστών και των πολλών που μόνο χαράματα ή όταν σουρουπώσει μπορεί κάποιος να τους αντιληφθεί.

Μόνοι ή με παρέα  να περιδιαβαίνουν τον Αλίαρτο,προς Κωπαίδα,προς Μάζι ή και Κεφαλάρι Μαυροματίου (μία διαδρομή πολύ όμορφη και αυτή ανεκμετάλλευτη..) και τέλος του άνεργου γυμναστή.

Η άλλη όψη χωρίς να είναι ο κανόνας είναι εκείνη του επαγγελματικού αθλητισμού, που έντεχνα οδηγεί τον αδύναμο στον εθισμό, στα τυχερά παιχνίδια με ότι επακόλουθο κοινωνικό ή οικογενειακό αντίκτυπο.

Εδώ κάθε καλόπιστος αντιλαμβάνεται ότι τα χρήματα ''λείπουν'' από τη μία όψη, ενώ από την άλλη ρέουν άφθονα σε βαθμό τέτοιο που να ακούμε συνέχεια για ΄΄στημένα παιχνίδια΄΄ ,''μαύρο χρήμα'' για παρεμβάσεις της Δικαιοσύνης και για ελέγχους από το ΣΔΟΕ.

Το κράτος πρέπει άμεσα να ενεργοποιηθεί.Τα τεράστια ποσά που διακινεί ο ΟΠΑΠ πρέπει αναλογικά να γυρίσουν στον απλό κόσμο που τα έχει δώσει.

Είναι θέμα πολιτικής παρ΄ όλο που λειτουργεί μεσοβέζικα σαν ιδιωτικός φορέας χωρίς αυτό να είναι κακό αλλά με διορισμένη απο το κράτος διοίκηση.

Η νέα Δημοτική  μας αρχή  έχει το κατάλληλο έμψυχο δυναμικό να προωθήσει όλα αυτά τα θέματα με μελέτες ,ένταξη σε προγράμματα κλπ.

Οι χώροι και τα πεδία δράσης είναι ανεκμετάλλευτα και αφθονούν...

Η ιστοσελίδα μας  http://aliartos-boiotias.blogspot.com    εν όψει της ανάληψης της νέας διοίκησης της δημοτικής αρχής του καλλικρατικού δήμου Αλιάρτου θα είναι συμπαραστάτης σε κάθε θέμα που έχει να κάνει με το κοινωνικό σύνολο του τόπου μας.

Μπορεί εδώ να διαβάσει κάποιος την περιγραφή του προγράμματος  Άθληση για Όλους της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.










Κεφαλάρι



Το ημιτελές κλειστό γυμναστήριο και εκατοντάδες
 στρέμματα  ανεκμετάλλευτα γύρω απο αυτό.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια