Ticker

6/recent/ticker-posts

Στα σύνορα της «ΑΟΖ» με την Ελλάδα νέο μεγάλο κοίτασµα φυσικού αερίου βλέπουν οι ειδικοί νοτιοδυτικά της Κύπρου

Νέο μεγάλο κοίτασµα φυσικού αερίου, ανάλογο µε του «Λεβιάθαν», βλέπουν οι ειδικοί στην περιοχή νοτιοδυτικά της Πάφου, στα ανεπίσηµα όρια της Αποκλειστικής Οικονοµικής Ζώνης (ΑΟΖ) Κύπρου - Ελλάδας. 
Αυτό αναφέρεται σε πρόσφατο δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας «Φιλελεύθερος», η οποία επικαλείται εµπειρογνώµονα του Γαλλικού Ινστιτούτου Πετρελαίων, ο οποίος είναι σύµβουλος της Κυπριακής ∆ηµοκρατίας για τα κοιτάσµατα. 
Ο Γάλλος ειδικός είναι ένας από τους επιστήµονες που κατέχουν τα περισσότερα δεδοµένα για την περιοχή και έχει χαρτογραφήσει το κοίτασµα. Μάλιστα, πριν από μερικές ημέρες άρχισαν νέες θαλάσσιες σεισµογραφικές έρευνες στα ανοιχτά του Κόλπου του Ακρωτηρίου, στη Λεµεσό, από το ίδιο σκάφος που πριν από δύο μήνες πραγματοποίησε έρευνες για λογαριασµό του Λιβάνου. 
Σε κάθε περίπτωση, οι εξελίξεις αυτές, καθώς και τα νέα δεδοµένα που διαµορφώνεται µετά τη σύναψη συµφωνίας Κύπρου - Ισραήλ για την οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονοµικής Ζώνης, αναµένεται να συζητηθούν και στη συνάντηση που θα έχουν την Πέμπτη στην Αθήνα ο Γ.Παπανδρέου και ο Κύπριος πρόεδρος ∆ηµήτρης Χριστόφιας. 
Τη συνάντηση είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός από το βήµα της Βουλής στην προ ηµερησίας συζήτηση για τα εξωτερικά στη Βουλή, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα συζητηθεί και το θέµα του καθορισµού ΑΟΖ Ελλάδας-Κύπρου, το οποίο δεσµεύθηκε ότι θα προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς. Newsroom ΔΟΛ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια