Ticker

6/recent/ticker-posts

Αλίαρτος : Ποδήλατο και ποδηλατόδρομοι

Φυσικά δεν πέρασε απαρατήρητη, η πρόταση του αρμόδιου αντιδημάρχου στο Δημοτικό συμβούλιο της 17ης Μαρτίου ,για προγραμματισμό ποσού που αφορά τη κατασκευή ποδηλατόδρομου στη πόλη μας ,στο πλαίσιο της κατάρτισης του προγράμματος έργων του Δήμου Αλιάρτου για το 2011 που σίγουρα θα υλοποιηθεί με τη διάθεση των σχετικών πιστώσεων. 
Κάπως έτσι λοιπόν θα δούμε σε λίγο καιρό τον δρόμο που οδηγεί από το Κέντρο Υγείας Αλιάρτου προς  το Μούλκι...
 

Οφέλη για τον Ποδηλάτη 
* Καθημερινή γυμναστική με θετικά αποτελέσματα στην φυσική και πνευματική υγεία. Η ποσότητα της γυμναστικής δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητη. Ο ποδηλάτης που κυκλοφορεί με ποδήλατο μπορεί εύκολα να γυμνάζεται 30-60 λεπτά τη μέρα. 
* Εξοικονόμηση χρόνου μια που δεν χρειάζονται ξεχωριστές ασχολίες για γυμναστική. Ο ποδηλάτης χρησιμοποιεί το χρόνο μετακίνησης με ποδήλατο για να γυμνάζεται. Αντιθέτως γι' αυτόν που πηγαίνει στη δουλειά με Ι.Χ., η μετακίνηση είναι χαμένος χρόνος. 
* Οικονομία. Σε σχέση με τον μη-ποδηλάτη, ο ποδηλάτης ξοδεύει λιγότερα για βενζίνη, εισιτήρια μέσων μαζικής μεταφοράς, παρκάρισμα, συνδρομή γυμναστηρίου, διότι αυτά τα έξοδα τα έχει ανάγκη πολύ λιγότερο. 
Εδώ μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σε παλαιότερες αναρτήσεις που σίγουρα πέρασαν απαρατήρητες.
Με το καλό λοιπόν να γίνει πράξη το έργο και γρήγορα να ορίσουμε στον Αλίαρτο και μέρα ποδηλάτου σε εβδομαδιαία βάση με μικρές εξορμήσεις σε διάφορες τοποθεσίες όπως Προφήτη Ηλία κλπ.

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Πολύ καλή η πρόταση και υλοποιήσιμη αλλά δεν θα επέτρεπα ποτέ στο παιδί μου να κάνει ελεύθερα ποδήλατο έστω και στην άκρη του δρόμου όταν πολλοί οδηγοί αυτοκινήτου της πόλης μας στερούνται οδηγικής παιδείας και νομίζουν ότι ο δρόμος Κ.Υγείας - Αγ. Κωνσταντίνος είναι πίστα αγώνων για δοκιμή των πάσης φύσεως SAXO, 106 ή PUNTO.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι όντως έτσι αλλά είμαι σίγουρος ότι όλα αυτά θα εξαλειφθούν.Αν παρακολουθείς από κοντά τις δραστηριότητες που γίνονται τελευταία στον Αλίαρτο θα διαπιστώσεις ότι γίνεται τεράστια προσπάθεια αλλαγής τρόπων -συμπεριφοράς .Είναι θέμα κουλτούρας και θα αλλάξει.Με το καλό..ή με το ζόρι..Εννοώ βέβαια εδώ τους αγώνες ταχύτητας.Ίσως θα πρέπει να γίνει και μια εκστρατεία με φυλλάδια στα μέρη που συχνάζουν νέοι.. .μια ημερίδα ίσως οδικής συμπεριφοράς και από τις τοπικές ιστοσελίδες γιατί όχι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η διοργάνωση ημερίδων με διάφορα θέματα -ιδιαίτερα περιβαλλοντικά- δεν βοηθάει το συγκεκριμένο θέμα γιατί η οδηγική παιδεία περνάει από τον πατέρα - πρότυπο στο παιδί. Και τι πρότυπο θα περάσει όταν ο πατέρας οδηγεί στην πόλη αυτοκίνητο χωρίς ζώνη ασφαλείας , χωρίς πινακίδες και ανασφάλιστο, όταν παρκάρει οπουδήποτε χωρίς να ενδιαφέρεται για το αν ενοχλεί, κλπ. Έχεις δει, φίλε μου καλέ, πολλούς οδηγούς ΙΧΕ να σταματάνε να περάσει πεζός στον κεντρικό δρόμο ή μπροστά στα σχολεία ; Τις προάλες ήμουν αυτόπτης μάρτυς όταν ΄΄βιαστικός΄΄ οδηγός ενός SUZUKI VITARA πέρασε δίπλα από το υπεραστικό λεωφορείο που κάνει μεταφορά μαθητών, την ώρα που ήταν σταθμευμένο και κατέβαζε μαθητές μπροστά στο πρώτο δημοτικό. Το παιδί του που ήταν μέσα στο ΙΧΕ , τι συμπέρασμα θα έβγαλε; Συγνώμη για την πολυλογία αλλά αλλά τελικά θεωρώ ότι εμείς οι γονείς είμαστε οι πρώτοι υπεύθυνοι και εμείς πρέπει να αλλάξουμε πρώτοι νοοτροπία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή