Ticker

6/recent/ticker-posts

Ο νέος Διοικητής του Α.Τ.Ορχομενού

« Κάθε άνθρωπος θέλει υγεία και ασφάλεια στη ζωή του. Την υγεία δεν μπορώ να σας την προσφέρω, γιατί δεν είμαι Θεός και δεν είμαι ιατρός, όμως την ασφάλειας, έχω τη θέληση να την παρέχω ως Αστυνομικός και θα σας την προσφέρω ! » 
Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ορχομενού έχουν ζήσει πολλά χρόνια την αβεβαιότητα και το φόβο (με τεράστια υπομονή), καθώς και έχουν ζήσει και την τυχόν απουσία των κρατικών υπηρεσιών, όπως οι ίδιοι μαρτυρούν, εξ’ αιτίας της τεράστιας αύξησης στη περιοχή τους της εγκληματικότητας και της λαθρομετανάστευσης, αλλά και των πολλών διερχόμενων ΡΟΜ που δεν ελέγχονταν. Η εικόνα που πληροφορήθηκα από τους κατοίκους και αντιλήφθηκα εγώ από την πρώτη στιγμή που ήλθα στη περιοχή, ως Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού (την 11-4-2011), ήτο ότι κάθε δρόμος και πλατεία είχε καταληφθεί από αλλοδαπούς και τα κάθε λογής αυθαίρετα παρανομούντα άτομα, ορμώμενοι σε ομάδες επί οχημάτων ή όχι. Στους κάτοικους είδα το φόβο και την υποχρεωτική ανοχή για τους παρανομούντες, από συνήθεια και αδυναμία που τους επιβλήθηκε εξ’ αιτίας της προσωρινής αδυναμίας του Κράτους, όπως μνημονεύουν. 
Κάθε άνθρωπος θέλει δύο (2) υπέρτατα αγαθά στη ζωή του (γι' αυτόν και την οικογένειά του). Αυτό της υγείας και αυτό της ασφάλειας. Την υγεία δεν μπορώ να σας την προσφέρω, γιατί δεν είμαι Θεός και δεν είμαι ιατρός. Όμως την ασφάλειας, έχω τη θέληση να την παρέχω ως Αστυνομικός και θα σας την προσφέρω, αφού γι' αυτό πληρώνουμε και γι’ αυτό εργάζεται και πρέπει να επιμένει η Ελληνική Αστυνομία στη κοινωνία μας. Θέλησή μου είναι να προστατεύσω αυτό το υπέρτατο αγαθό της ασφάλειας των κατοίκων, που οφείλει η Πολιτεία με την Αστυνομία να παρέχει. 
Γι’ αυτό ζητώ την ανοχή και συμπαράσταση κάθε νοήμονα κατοίκου της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ορχομενού, ώστε να επιδείχνει ανοχή και προθυμία σε κάθε αστυνομικό έλεγχο, προκειμένου να μην δημιουργούνται καλύμματα και προστριβές στους αστυνομικούς, στην εκτέλεση των καθηκόντων τους. Καλώ όλους να βοηθούν τους Αστυνομικούς και προστρέχουν κόσμια και λεκτικά κατά δυστροπούντων και αντιδρώντων πολιτών που επιθυμούν την αδράνεια της Αστυνομίας. 
Ο κ. Αστυνομικός Διευθυντής Βοιωτίας, Αστυνομικός Διευθυντής ΤΟΥΡΚΟΧΩΡΙΤΗΣ Κων/νος, έχοντας μεγάλη ευαισθησία στα προβλήματα και τα αστυνομικά θέματα της περιοχής, είναι πρόθυμος να ενισχύσει το Α.Τ. Ορχομενού, ενέργεια που θα γίνει το συντομότερο δυνατό προς διασφάλιση της προσωπικής και οικογενειακής ασφάλειάς σας. Εγώ, υπόσχομαι να εργαστώ με προθυμία, παρέχοντας σας κατά το μέτρο του δυνατού και των δυνάμεών μου, αυτή την ασφάλειά σας. Υπόσχομαι, ότι όποιος καταληφθεί να παρανομεί και να θέτει σε κίνδυνο αυτή την ασφάλειά σας, θα αντιμετωπίζει τις συνέπειες του νόμου όσο ψηλά και να είναι και δεν θα βοηθηθεί όσο και να έχει υψηλές προσβάσεις και καμία παρέμβαση δεν θα δέχομαι και δεν θα τον γλυτώνει. 
Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ορχομενού, θα πρέπει να καταλάβουν ότι κάθε δική μου προσπάθεια θα φέρει αποτέλεσμα μόνο αν αγκαλιάσουν με θετικό τρόπο την τοπική Αστυνομία και τις αστυνομικές επιχειρήσεις που θα οργανώνω ακατάπαυστα στην περιοχή, προς εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των ιδίων πολιτών - κατοίκων. 
Με τέτοιες επιχειρήσεις που οργάνωσα αυτές τις λίγες ημέρες που είμαι στη περιοχή του Ορχομενού, διαπιστώθηκε ευρύτερα η εξαφάνιση από τους κοινόχρηστους χώρους και τους δρόμους των παρανομούντων (αλλοδαπών, διερχόμενων ΡΟΜ κ.λπ.) και η ελεύθερη πρόσβαση των κατοίκων σ’ αυτούς, αλλά και η βεβαίωση πολλών παραβάσεων της κυκλοφορίας οχημάτων.
Για τούτο θα θέλαμε τα θετικά σας σχόλια και κάθε κάτοικος να έχει μαζί του την ταυτότητά του και κάθε αλλοδαπός τα χαρτιά της νόμιμης παραμονής του στην Ελλάδα, ενώ κάθε οδηγός να έχει πάντα μαζί του όταν οδηγά οποιοδήποτε όχημα τροχοφόρο : 
(1) την ταυτότητά του με (2) την άδεια οδηγήσεώς του και (3) την άδεια κυκλοφορίας με (4) το ασφαλιστήριο και (5) το ΚΤΕΟ του οχήματός του. Ιδιαίτερα να προσέχουν οι κάτοικοι κάθε ύποπτο όχημα που κινείται πλησίον ή διέρχεται στη περιοχή της οικίας τους και της περιουσίας τους, δίδοντας τα στοιχεία του αμέσως στο Α. Τ. Ορχομενού (τηλέφωνο 22610 32311) ή στο «100», προς προστασία των ιδίων κατοίκων. Σκοπός μου, η εμπέδωση της ασφάλειά σας και της δημόσιας τάξεως!
Ευελπιστώντας να ζείτε πάντα με ασφάλεια,

Νικόλαος Π. Βερναδάκης

Αστυνομικός Υποδιευθυντής

και Διοικητής Α.Τ. Ορχομενού 

ORCHOMENOS PRESS

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια