Ticker

6/recent/ticker-posts

Σε λειτουργία η ιστοσελίδα του Εθνικού Αγροτικού Δικτύου

Στις υπηρεσίες του κοινού τίθεται από σήμερα, Τετάρτη 25 Μαΐου, ο διαδικτυακός τόπος του Εθνικού Αγροτικού Δικτύου (ΕΑΔ) σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων / Διοικητικός Τομέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών - Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΠΑΑ. Σκοπός του νέου διαδικτυακού τόπου (www.ead.gr) είναι η έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων για τις δραστηριότητες, τις πρωτοβουλίες και τις αποφάσεις του ΕΑΔ, αλλά και των αντίστοιχων Εθνικών Δικτύων των υπολοίπων κρατών-μελών της Ε.Ε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥπΑΑΤ «η δημιουργία του Εθνικού Αγροτικού Δικτύου προβλέπεται, για πρώτη φορά, στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής». Οι κύριοι στόχοι του Εθνικού Αγροτικού Δικτύου είναι:
  • Ο εντοπισμός και η ανάλυση αξιοσημείωτων πρακτικών για την αγροτική ανάπτυξη.
  • Η ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας σε θέματα αγροτικής ανάπτυξης καθώς και η διάχυση των αποτελεσμάτων του ΠΑΑ σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.
  • Η παροχή τεχνικής στήριξης για τα σχέδια διατοπικής και διακρατικής συνεργασίας στο πλαίσιο του Άξονα 4 «Προσέγγιση LEADER» του ΠΑΑ.
  • Η συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Αγροτικής Ανάπτυξης και τα Εθνικά Αγροτικά Δίκτυα των άλλων κρατών-μελών.
Στο ΕΑΔ συμμετέχουν αντιπροσωπευτικοί φορείς του γεωργικού, αγροδιατροφικού τομέα, επιμελητήρια, ερευνητικά κέντρα, περιβαλλοντικές οργανώσεις, Ομάδες Τοπικής Δράσης LEADER, καθώς και υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, που είναι αρμόδιες για τη διαχείριση ή/και εφαρμογή Μέτρων του ΠΑΑ.
Ο ιστοχώρος το προσεχές διάστημα θα βρίσκεται σε πιλοτική λειτουργία. Για οποιαδήποτε παρατήρηση παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη Μονάδα Ε΄ «Εθνικό Αγροτικό Δίκτυο» της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του ΠΑΑ, μέσω της φόρμας επικοινωνίας του ιστοχώρου».
 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια