Ticker

6/recent/ticker-posts

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

Την Κυριακή 5 Ιουνίου το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας – Κέντρο ΓΑΙΑ θα γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με μία σειρά από δράσεις για παιδιά.
Εργαστήρια εικονογράφησης βιβλίου, κατασκευής χάρτινων ζώων, κατασκευή μουσικών οργάνων και αφήγηση παραμυθιού, γνωριμία με τον συγγραφέα των βιβλίων «ΟΙΚΟλογήματα», εκδόσεων Πατάκης.

Ενήλικες και παιδιά θα έχουν μία μοναδική ευκαιρία να μάθουν όλες τις λεπτομέρειες για τις πράσινες στέγες!!!


Παράλληλα οι μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις θα είναι με ελεύθερη είσοδο.
Ώρες επίσκεψης : 10 π.μ. – 2.30 μ.μ.
Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων για τα παιδικά εργαστήρια :


210 8015870 (εσ. 528)


καθημερινές 9:30 π.μ. – 2:30 μ.μ.

ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

1. « ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ – ΤΕΡΜΑ » ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΒΙΒΛΙΟΥ
10 π.μ. – 11.30 π.μ. για 20 παιδιά Β’ – Γ’ Δημοτικού

12 μ.μ.– 1.30 μ.μ. για 20 παιδιά Δ’ – Ε’ Δημοτικού
Το εργαστήρι θα αρχίσει με ξενάγηση των παιδιών στην ενότητα της έκθεσης του Κέντρου ΓΑΙΑ με θέμα «η πρόκληση των φυσικών πόρων». Στην συνέχεια θα οδηγηθούν στην βιβλιοθήκη όπου θα εικονογραφήσουν ένα βιβλίο. Μέσα από αυτήν την διαδικασία θα μάθουν με δημιουργικό και βιωματικό τρόπο για την σωστή διαχείριση των σκουπιδιών.
2. « ΠΟΙΟ ΖΩΟ ΘΑΥΜΑΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ? » ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΑΠΟ ΧΑΡΤΙ

σε συνεργασία με φοιτητές της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών


10 π.μ. – 12 μ.μ. για 20 παιδιά Δημοτικού
Το εργαστήρι θα αρχίσει με τον χωρισμό των παιδιών σε ομάδες και την επίσκεψη της κάθε ομάδας σε αντίστοιχη ενότητα της έκθεσης του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας. Στην συνέχεια τα παιδιά θα κατασκευάσουν το αγαπημένο τους ζώο από χαρτί.
3. « ΟΙΚΟλογήματα », με τον συγγραφέα παιδικών βιβλίων Βαγγέλη Ηλιόπουλο, σε συνεργασία με τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ.
12 μ.μ. – 1 μ.μ. για 100 παιδιά Δημοτικού
Ελάτε στο Κέντρο ΓΑΙΑ για μία ΟΙΚΟσυνάντηση γεμάτη περιπέτεια που θα παρακινήσει μικρούς και μεγάλους να αναλάβουν δράση και να αλλάξουν συνήθειες. Ελάτε να γνωρίσετε τους ήρωες των βιβλίων ΟΙΚΟλογήματα, με εκπαιδευτικές δραστηριότητες της Βασιλικής Νίκα και να τραγουδήσετε τα τραγούδια της σειράς σε μουσική Κώστα Θωμαϊδη.
Τα παιδιά θα ξεναγηθούν επίσης σε μικρές ομάδες στο ΚΕΝΤΡΟ ΓΑΙΑ από τις 10.30 π.μ. έως τις 12 μ.μ. και από τη 1 μ.μ. έως τις 2.00 μ.μ.
4. « ΤΟ ΕΝΑ ΦΕΡΝΕΙ Τ’ΑΛΛΟ » ΑΦΗΓΗΣΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ, με συνοδεία μουσικών οργάνων σε συνεργασία με την Νίκη Τσάμπρα.
12 μ.μ. – 2 μ.μ. για 20 παιδιά Δημοτικού
Ένα αφρικάνικο παραμύθι για την ισορροπία του οικοσυστήματος θα γοητεύσει τα παιδιά ακούγοντάς το με συνοδεία μουσικών οργάνων, στον κήπο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας. Παράλληλα τα παιδιά θα κατασκευάσουν το δικό τους μουσικό όργανο χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένα υλικά.
5. «ΟΙΚΟΣΤΕΓΕΣ» ΠAΡΟΥΣΙΑΣΗ πράσινων στεγών σε συνεργασία με τον Andrew Clements
Στο Κέντρο ΓΑΙΑ οι επισκέπτες θα έχουν την μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά και να μάθουν όλες τις λεπτομέρειες για τις πρωτοποριακές πράσινες στέγες από τον ιδρυτή της εταιρείας Andrew Michael Clements, ο οποίος θα είναι μαζί μας όλη την ημέρα με μία ειδική κατασκευή που έφτιαξε για το Μουσείο. Οι ΟΙΚΟΣΤΕΓΕΣ (www.oikosteges.gr) έχουν στόχο την αποκατάσταση και αναγέννηση του φυσικού ελληνικού οικοσυστήματος και την βιοποικιλία των ελληνικών αστικών κέντρων. Τα φυσικά φυτεμένα δώματα (ή πράσινες στέγες) συντηρούνται και αναπτύσσονται μόνα τους, με ελάχιστες ανάγκες άρδευσης, κυρίως αυτοποτιζόμενα με τα όμβρια ύδατα.
6. ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ με τίτλο: «Συναγερμός στο Βόρειο Πόλο: οι πάγοι λιώνουν»
(καταληκτική ημερομηνία παράδοσης των έργων: 3 Ιουνίου)
Απονομή βραβείων στις 2.30 μ.μ.
Επίσης στο Κέντρο ΓΑΙΑ την ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ και την ΤΡΙΤΗ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ, σε συνεργασία με την Οργάνωση MELD (www.meld.cc) και το PROJECT ΝΕΡΟ καθώς και με την Γ’ Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Α/ θμιας Αθήνας, θα υλοποιηθεί το 4ωρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα « ΝΕΡΑΚΙ» με τους μαθητές του 4ο Δ.Σ Αιγάλεω και 7ο Δ.Σ Αγ. Αναργύρων, σχολεία που βρίσκονται σε περιοχές δίπλα στον ποταμό Κηφισό (το πρόγραμμα είναι κλεισμένο για τις συγκεκριμένες τάξεις, δεν μπορεί να συμμετάσχει άλλο σχολείο). Η ερμηνεύτρια περιβάλλοντος Βάλια Στεργιώτη και ο εικαστικός καλλιτέχνης Alexander Schellow θα οδηγήσουν τα παιδιά στον Κηφισό ποταμό μέσα από παιχνίδια ρόλων και θα αποφασίσουν μαζί τους για το μέλλον του ποταμού.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια