Ticker

6/recent/ticker-posts

Δήμος Αλιάρτου :Περί του διορισμού ειδικού συμβούλου στον Δήμο Αλιάρτου

Σε απάντηση ερωτημάτων σχετικά με τον διορισμό ειδικού συμβούλου στο Δήμο και προς αποφυγή παραπληροφόρησης των δημοτών δίνονται οι εξής διευκρινήσεις:


 




· Ειδικοί σύμβουλοι προβλέπονται, σύμφωνα με το νόμο, όσοι είναι οι αντιδήμαρχοι. Προσλαμβάνονται με διαδικασίες δημόσιας προκήρυξης και καλύπτουν ανάγκες εξειδικευμένου, επιστημονικού προσωπικού.
 

· Ο Δήμος μας είναι βέβαιο ότι χρειάζεται επιστημονικό προσωπικό για να καλύψει ανάγκες και κυρίως τώρα με την συνένωση.


· Και η προηγούμενη Δημοτική Αρχή είχε προσλάβει ειδική σύμβουλο, η θητεία της οποίας έληξε 31-12-2010 και αποδοχές, ίδιες με του νυν συμβούλου και περίπου όσες ενός υπαλλήλου



· Η πρόσληψη γίνεται με δημόσια προκήρυξη που αναρτάται στο δημοτικό κατάστημα, δημοσιεύεται σε μία (1) ημερήσια τοπική εφημερίδα και εγκρίνεται από τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας. Όλα έγιναν και παρατίθενται τα παραστατικά προς ενημέρωση.



· Στην προκήρυξη τα προσόντα που απαιτούνται τα θέτει ο εργοδότης ανάλογα με τις ανάγκες που θέλει να καλύψει. Στην περίπτωσή μας ζητήθηκαν: Πτυχίο πληροφορικής και πιστοποιημένες γνώσεις στα οικονομικά, καθώς και άριστη γνώση της Αγγλικής γλώσσας. Όλα απαραίτητα για την οργάνωση του Δήμου.



· Η πρόσκληση ήταν ανοικτή και δεν ετίθετο κριτήριο εντοπιότητας, γιατί το ζητούμενο ήταν ακριβώς τα προσόντα που αναφέρονται στην προκήρυξη. Επίσης δεν τίθεται ζήτημα κομματικής τοποθέτησης, που μας αφήνει εντελώς αδιάφορους, το δε βιογραφικό που κατατέθηκε δεν έχει καμία σχέση με αυτό που δημοσιεύεται. Τα περί παρεμβάσεων βουλευτών τα αφήνουμε ασχολίαστα, ως αστεία.



· Κατατέθηκαν δύο αιτήσεις, από τις οποίες η μία πληρούσε τις προϋποθέσεις της προκήρυξης. Το αν αυτή την προκήρυξη δεν την είδαν όλοι όσοι θα τους ενδιέφερε η θέση, είναι κατανοητό ως άποψη, αλλά δεν μπορεί να καταλογιστεί στην Δημοτική Αρχή, δεδομένου ότι εξάντλησε τους όρους δημοσιότητας που προβλέπει ο νόμος.



· Τέλος η κριτική που ασκείται είναι δημιουργική και επιθυμητή από την Δημοτική Αρχή, αρκεί να είναι καλοπροαίρετη. Σε κάθε περίπτωση ,η διαφάνεια και η αξιοκρατία που υποσχεθήκαμε, δεν είναι απλώς υποχρέωσή μας αλλά πρωτίστως επιλογή μας.


Από το Γραφείο τύπου

Δείτε στη συνέχεια 
α. Την Προκήρυξη 
β. Το αποδεικτικό ανάρτησης
γ.Τη γνωστοποίηση Προκήρυξης

 

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. μόνο το όνομα του τελικώς διορισθέντος δεν περιλάμβανε η προκύρηξη. Ο ορισμός της φωτογραφικής προκύρηξης. Τι ποιο σύνηθες - εάν θες οικονομολόγο να ζητάς πτυχίο πληροφορικής & μεταπτυχιακό με ειδίκευση στα οικονομικά. ότι η περιγραφή των τυπικών προσόντων της προκύρηξης είναι ακριβώς ίδια με το βιογραφικό του Μπατσούλη είναι τυχαίο; Δε νομίζω . Σα δε ντρεπόμαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή