Ticker

6/recent/ticker-posts

Οι καλύτερες ταινίες animation

Οι ταινίες κινουμένων σχεδίων είναι γνωστές με τον όρο ταινίες animation. Δεν αφορούν μόνο παιδιά, όπως πολλοί πιστεύουν. Πολλοί είναι και οι ενήλικες που παρακολουθούν φανατικά ταινίες animation. Πρόκειται για φανταστικές και πολύχρωμες ταινίες με ήρωες που δεν έχουν κανένα περιορισμό στην ομιλία, τους τρόπους και την όψη. Στην πορεία των χρόνων το animation έχει εξελιχθεί και πλέον υπάρχει μεγάλη ποικιλία στο είδος των ταινιών. Ακόμα και οι εταιρείες παραγωγής τέτοιου είδους ταινιών έχουν πλέον πληθύνει. Τις τελευταίες δεκαετίες έχουν βγει πολλές αξιόλογες ταινίες αυτού του είδους. Δεν είναι τυχαίο πως τα βραβεία Όσκαρ έχουν ειδική κατηγορία για τις συγκεκριμένες ταινίες.  Σας παρουσιάζουμε κάποιες από τις καλύτερες ταινίες animation.
Ο Βασιλιάς των Λιονταριών (The Lion King)


Κατά πολλούς η κορυφαία ταινία animation της Disney. Βγήκε στις αίθουσες το 1995 και κέρδισε κοινό και κριτικούς. Αυτό αποδεικνύεται και από τα κέρδη της στο Box Office. Πρόκειται για την ιστορία του Σίμπα ενός νεαρού λιονταριού που αφού φορτώνει τη συνείδηση του με ενοχές για το θάνατο του πατέρα του, αυτοεξορίζεται και εγκαταλείπει την ταυτότητά του. Σημαντικό ρόλο για την επιτυχία της ταινίας έπαιξε και η μουσική του Έλτον Τζον. Πρόσφατα επανεκδόθηκε για προβολές 3D.



Ψάχνοντας τον Νέμο (Finding Nemo)
Η ταινία αυτή μας μεταφέρει στο βυθό. Η Pixar σε συνεργασία με την Disney, δημιούργησαν το 2003 μια ταινία που γνώρισε πολλούς φαν. Κύριο ρόλο παίζουν οι αστείοι ήρωες, τα έντονα χρώματα και η γρήγορη πλοκή. Πρόκειται για την περιπέτεια του Μάρλιν, ενός ψαριού κλόουν, που ψάχνει στο βυθό να βρει το γιό του Νέμο.


 

Toy Story
Η μοναδική ιστορία των παιχνιδιών. Ήταν υποψήφια για 3 βραβεία Όσκαρ το 1996. Η επιτυχία που γνώρισε έκανε τους δημιουργούς της να προβούν στην έκδοση δύο επιπλέον ταινιών. Την χρονιά που μας πέρασε το τρίτο μέρος της ταινίας, βραβεύτηκε με το Όσκαρ για την καλύτερη ταινία animation. Παρακολουθείστε στην ταινία αυτή τις περιπέτειες των παιχνιδιών ενός αγοριού, που αποκτούν ζωή.



Shrek
Άλλη μια ταινία που έχει βγάλει συνέχειες. Στον φανταστικό κόσμο των παραμυθιών ο Σρέκ ένας γίγαντας, με την παρέα ενός ενοχλητικού γάιδαρου προσπαθούν να σώσουν μια πριγκίπισσα. Η ταινία έφερε μεγάλα έσοδα στους παραγωγούς της το 2001.


Rio
Η ταινία αυτή, βγήκε τη φετινή χρονιά (2011) και προβλήθηκε και σε 3D. Το έργο μαγεύει με τα πλούσια χρώματα του και τη λάτιν μουσική του. Πρόκειται για την ιστορία ενός παπαγάλου μοναδικού στο είδος του που από την παγωμένη Μινεσότα, επισκέπτεται το Ρίο ντε Τζανέιρο για να μην χαθεί το είδος του.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια