Ticker

6/recent/ticker-posts

Re-cycling Project-Φυτεύοντας ποδήλατα

Βάφονται, "εξοπλίζονται" με ανθισμένες γλάστρες και ομορφαίνουν τις γειτονιές της πόλης χάρη στους εθελοντές του Re-cycling Project.
To πρώτο κρεμάστηκε σε δέντρο.
Εδώ και λίγες εβδομάδες, ένα  μπλε ποδήλατο, κρεμασμένο σε ένα δέντρο, κοσμεί το πεζοδρόμιο της οδού Φιλίππου στη συμβολή με τη Συγγρού, στη Θεσσαλονίκη.


http://i269.photobucket.com/albums/jj60/elsavas/recycling_front.jpg 
"Η τοποθέτηση είναι δοκιμαστική. Θέλαμε κυρίως να δούμε πώς θα λειτουργήσει η ομάδα και πώς θα ήταν το αποτέλεσμα, το οποίο επιδέχεται αρκετή βελτίωση.
Το επόμενο ποδήλατο θα είναι ακόμη πιο όμορφο", εξηγεί ο Κωστής Κωτσώνης, φοιτητής και μέλος της ομάδας. Και επειδή ο στόχος των 100 χρωματιστών ποδηλάτων σε όλη την πόλη που έχει θέσει η ομάδα του skyscrapercity.com είναι αρκετά φιλόδοξος, η βοήθεια από όλη την Ελλάδα με τη δωρεά παλιών ποδηλάτων είναι πολύτιμη.

http://img832.imageshack.us/img832/1429/72000ad3e4torontogoodbi.jpg 
Στην ηλεκτρονική διεύθυνση greenbike@hotmail.gr μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να δηλώσει συμμετοχή στην πρωτοβουλία ή να δωρίσει το παλιό του ποδήλατο, το οποίο σύντομα θα δε βαμμένο και τοποθετημένο σε κάποιο σημείο της Θεσσαλονίκης.
Συμβολισμός.
Ο συμβολισμός των βαμμένων ποδηλάτων είναι καλά μελετημένος και σχετίζεται ακόμα και με το χρώμα που επιλέγει η ομάδα για να βάψει κάθε ποδήλατο.
Ειδικότερα, τα κίτρινα ποδήλατα θα σηματοδοτούν έναν χώρο ιστορικό για τη Θεσσαλονίκη και τους κατοίκους της.

Το πορτοκαλί ποδήλατα θα μπουν σε μέρη που αποτελούν πασίγνωστα σημεία συνάντησης για τους Θεσσαλονικείς.
Τα γαλάζια ποδήλατα, άσχετα με το σημείο τοποθέτησής του, θα αποτίσουν φόρο τιμής στον Ερνέστ Εμπράρ, τον αρχιτέκτονα που αφιερώθηκε στην ανοικοδόμηση της Θεσσαλονίκης μετά τη μεγάλη πυρκαγιά του 1917.
Τέλος τα ποδήλατα πράσινου χρώματος θα αποτελέσουν σηματοδότες της έλλειψης πρασίνου σε συγκεκριμένα - προβληματικά κατά βάση - σημεία,
ενώ τα ροζ ποδήλατα θα είναι αφιερωμένα στο εθελοντισμό.
Κριτική
Θα μπορούσε κάποιος να θεωρήσει το The Recycling Project μια ακόμα ανούσια δράση, υλοποιούμενη για το θεαθήναι, σε μία πόλη όπου το ποδηλατικό κίνημα καλείται να αντιμετωπίσει πολύ πιο χειροπαιστές προκλήσεις. Επίσης, δεν είναι λίγοι οι ποδηλάτες που άσκησαν κριτική σε μια τέτοια πρωτοβουλία λέγοντας ότι θα ήταν καλύτερα τα ποδήλατα να επισκευαστούν και να δοθούν σε ανθρώπους που δεν μπορούν να τα αγοράσουν.
Ωστόσο, οι εθελοντές της δράσης δίνουν τη δική τους απάντηση: "Πολλά από τα ποδήλατα δεν επιδέχονται διόρθωση, γιατί είναι κατεστραμμένα. Επιπλέον, δεν διαθέτουμε ούτε τις γνώσεις ούτε τα χρήματα προκειμένου να επισκευάσουμε τα ποδήλατα.
Το μόνο που θα μπορούσαμε να επιχειρήσουμε είναι να κάνουνε το κέντρο της πόλης μας κάπως πιο όμορφο, προτρέποντας ταυτόχρονα τους πολίτες να κάνουν οι ίδιοι ένα δώρο στην πόλη τους"
realnews
http://www.i-diadromi.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια