Ticker

6/recent/ticker-posts

126 Δήμοι υπέγραψαν την «Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες»

Τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011, πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης η τελετή υπογραφής της «Ευρωπαϊκής Χάρτας για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες» με την οποία 126 Δήμοι ανέλαβαν δημόσια δέσμευση για την ανάπτυξη και εφαρμογή σχεδίου δράσης για την ένταξη της ισότητας στις πολιτικές του Δήμου τους.

Στην τελετή απεύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος κ. Κώστας Ασκούνης ο οποίος, αφού αναφέρθηκε στις άνισες συνθήκες εργασίας των δύο φύλων, τόνισε ότι αποτελεί άμεση και επιτακτική ανάγκη να σχεδιαστούν πρόσθετα στρατηγικά προγράμματα που να κατοχυρώνουν τα θεσμικά δικαιώματα και να διασφαλίζουν την ουσιαστική συμβολή των γυναικών στην κοινωνική συνοχή της χώρας μας, ενώ παράλληλα πρόσθεσε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζει την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών και της Επιτροπής αιρετών γυναικών για την σύνταξη της Ευρωπαϊκής Χάρτας για την ισότητα των φύλων στις τοπικές κοινωνίες.






Το Συνέδριο «Η πόλη της ισότητας» γίνεται στα πλαίσια του έργου «Ενθάρρυνση και υποστήριξη της συμμετοχής των γυναικών σε θέσεις πολιτικής ευθύνης και εκπροσώπησης σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο» . Το έργο χρηματοδοτείται από το Ε.Π. «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007 – 2013″ του ΕΣΠΑ και υλοποιείται σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.ΠΕ). Δικαιούχος φορέας είναι η ΠΕΤΑ Α.Ε.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια