Ticker

6/recent/ticker-posts

E-nnovation 2011: Διαγωνισμός επιχειρηματικών ψηφιακών προτάσεων

Καινοτομία, δημιουργικότητα και φαντασία ήταν λίγα από αυτά που συνέθεταν την εκδήλωση E-nnovation 2011 «Ψηφιακής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας»που πραγματοποιήθηκε στις 2 Νοεμβρίου από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με τη συνεισφορά του ομίλου Eurobank. 
Ο «4ος Φοιτητικός Διαγωνισμός Ψηφιακής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας για το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν»
αποτέλεσε μια ευχάριστη έκπληξη για τα Ελληνικά δεδομένα. Ανέδειξε μελλοντικά ταλέντα και ξεχωριστές ιδέες. Σκοπός του διαγωνισμού ήταν η παρουσίαση νέων προτάσεων στον ψηφιακό χώρο του διαδικτύου και του κινητού και καινοτόμα επιχειρηματικά σχέδια που θα προωθηθούν στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Περίπου 250 φοιτητές, από ξεχωριστά πανεπιστήμια συμμετείχαν στην εκδήλωση. Κατέθεσαν σε ομάδες μια επιχειρηματική ιδέα, ένα πλάνο υλοποίησης της και ένα prototype συστήματος. Στην καθοδήγηση αλλά και στην αξιολόγηση των επιχειρηματικών projectsέλαβαν δράση 50 ειδικοί επιστήμονες στα ζητήματα ψηφιακής επιχειρηματικότητας. Οι ομάδες που προκρίθηκαν, προχώρησαν σε παρουσίαση business plan μπροστά σε 10μελή επιτροπή ειδικών. Τα φετινά βραβεία δόθηκαν σε ομάδες με φυσικό χάρισμα στον τομέα της επιχειρηματικότητας, με ιδιαίτερες προτάσεις και διάθεση για μοναδικότητα και πρωτοπορία.

Μέσα σε ένα κλίμα ανταγωνισμού, αγοράς, ψηφιακών προϊόντων και αναγκαίων σχεδίων προώθησης τους, ανακοινώθηκε για πρώτη φορά η έναρξη ενός προγράμματος για seed financing για καινοτόμα start-ups στην Ελλάδα. Ο συνολικός προϋπολογισμός μιας τέτοιας πρωτοβουλίας θα κινηθεί στα 50 εκ. €.. Στη συγκεκριμένη ενέργεια του Υπουργείου Παιδείας θα δίνονται ως βραβείο υποτροφίες 4-5 μηνών σε ομάδες και φοιτητές που κερδίζουν πανελλήνιους φοιτητικούς διαγωνισμούς καινοτομίας. Η εξέλιξη και η ανάπτυξη είναι απαραίτητα στοιχεία για τις επιχειρήσεις, στοιχεία που προωθούνται μέσα από τέτοιες κινήσεις.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια