Ticker

6/recent/ticker-posts

Ολα τα στρατολογικά μέσω... υπολογιστή. On-line σύνδεση - δεν θα πηγαίνεις ούτε στο ΚΕΠ!

Το πήγαινε-έλα στα στρατολογικά γραφεία σχεδιάζουν να καταργήσουν στο υπουργείο Αμυνας, καθώς όλα τα πιστοποιητικά θα μπορούν να γίνονται μέσω αιτήσεων στον υπολογιστή του ενδιαφερόμενου και απλώς θα παραλαμβάνει τα έγγραφα, που ζήτησε. Το δημόσιο θα αναλάβει να αναζητεί τυχόν άλλα πρόσθετα έγγραφα, που χρειάζονται, χωρίς να τα απαιτεί από τον πολίτη, κάτι που βεβαίως θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και χρόνια. 

Ποια τα οφέλη για τους πολίτες;


- Δεν θα χρειάζεται να πηγαίνουν οι ίδιοι και να στήνονται στην ουρά στα στρατολογικά γραφεία ή στα ΚΕΠ. Oλες οι διαδικασίες που αφορούν σε στρατολογικά ζητήματα θα προωθούνται και θα διεκπεραιώνονται μέσω του διαδικτύου.

· Η ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων θα πραγματοποιείται μέσω της Εθνικής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης «ΕΡΜΗΣ» από τους προσωπικούς υπολογιστές ων πολιτών. Στο «ΕΡΜΗΣ» θα μπορεί να μπαίνει κάθε ενδιαφερόμενος, μέσω ενός προσωπικού κωδικού, που θα πιστοποιεί την ταυτότητά του. Στη συνέχεια, θα παρέχεται η δυνατότητα επιλογής πεδίων που θα αφορούν στην έκδοση πιστοποιητικών τύπου Α, αναβολής σπουδών, απαλλαγής στράτευσης, μειωμένης θητείας, διατάξεων της ισχύουσας στρατολογικής νομοθεσίας κ.α.

· Σε περίπτωση που τα συγκεκριμένα θεματικά πεδία δεν καλύπτουν τα αιτήματα των ενδιαφερομένων, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα υποβάλλονται οι ερωτήσεις/αιτήσεις. Η στρατολογία θα απαντά αρχικά με μήνυμα που θα επιβεβαιώνει την παραλαβή του αιτήματος, ενώ στη συνέχεια θα αποστέλλει ηλεκτρονικά την απάντηση στο αίτημα.

· Ακόμα και στις περιπτώσεις που απαιτείται η εμπλοκή περισσοτέρων του ενός Δημοσίων Υπηρεσιών-Φορέων -κάτι συνηθισμένο για τη γραφειοκρατία του δημοσίου- για την διεκπεραίωση των αιτημάτων θα ακολουθείται η οδός της αυτεπάγγελτης αναζήτησης των δικαιολογητικών. Δηλαδή, το δημόσιο θα τα ψάχνει μόνο του. «Σκοπός της μεθόδευσης είναι η αποφυγή της ταλαιπωρίας αναζήτησης των απαιτούμενων εγγράφων από τον κάθε ενδιαφερόμενο προσωπικά, μέσω της φυσικής παρουσίας του, στους αντίστοιχους Δημόσιους Φορείς», αναφέρουν από το υπουργείο. Πάλι καλά που το σκέφτηκαν!

· Καθόλη τη διάρκεια διεκπαιρέωσης των αιτημάτων, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν ηλεκτρονικά σε ποιο στάδιο βρίσκεται το αίτημά τους.

· Σημειώνεται ότι θα υπάρχει ηλεκτρονική υπογραφή στα έγγραφα για την εξασφάλιση της εγκυρότητας τους. 

Από πότε θα γίνουν όλα αυτά; Οταν προχωρήσει το σχετικό πρόγραμμα, που έχει προταθεί -προσοχή δεν έχει ενταχθεί- στο ΕΣΠΑ. Η Διεύθυνση Στρατολογικού το έχει προτείνει στη Διαχειριστική Αρχή του Υπουργείου Οικονομικών...
onalert

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια