Η κοινοποίηση των αναρτήσεων στα κοινωνικά δίκτυα αφορά καταρχήν τον ενδιαφερόμενο και μπορεί να το κάνει ελεύθερα

Παρασκευή, 5 Απριλίου 2013

Μουσείο Αγροτικής Κληρονομιάς & Γεωργικής Τεχνολογίας στην Αλίαρτο


Του Νίκου Λάμπρου
Ευθύνες  όλων μας  έναντι  του κινδύνου να χαθούν αντικείμενα της Αγροτικής Κληρονομιάς & Γεωργικής Τεχνολογίας του τόπου μας.
Το ιστορικό της ένταξης του έργου όσο και της διάλυσης της σύμβασης λίγο πολύ είναι γνωστά σε όλους μας. (Δείτε εδώ )

Είναι επίσης δεδομένο ότι και να κατασκευαζόταν ο χώρος δεν θα μας έφερναν τα εκθέματα έτοιμα στο πιάτο χωρίς η τοπική κοινωνία να ενεργοποιηθεί  ,να γίνει η κατάλληλη ενημέρωση των πολιτών,  η αναζήτηση των εκθεμάτων  και η συγκέντρωσή τους σε 1η φάση.
Σε αυτή τη δυσμενή οικονομική συγκυρία που το παλιό αντικείμενο , σίδηρος  και ξύλο ακόμη, γίνεται έριδα διεκδικήσεως ανάμεσα στους  Ρομά ( και όχι μόνο), που δε διστάζουν με νόμιμο η παράνομο τρόπο να αποκτήσουν  και τελικά για να μη μακρηγορώ να το πωλούν για άχρηστο ή για λιώσιμο, είναι οφθαλμοφανές ότι σε λίγο καιρό δεν θα μείνει κανένα αντικείμενο αγροτικής κληρονομιάς και τεχνολογίας στις αυλές  ή στις αποθήκες μας.
Προτείνεται σε 1η φάση

1. Ανάληψη πρωτοβουλίας από τον Δήμο Αλιάρτου και τις Τοπικές Κοινότητες για ευαισθητοποίηση των πολιτών επί του θέματος Μελλοντική κατασκευή  Μουσείου Αγροτικής Κληρονομιάς & Γεωργικής Τεχνολογίας.

2. Διάθεση με μορφή  δωρεάς ( και ανάλογη απόδειξη παραλαβής) κάθε αντικειμένου  που έχει σχέση με αγροτική κληρονομιά & γεωργική τεχνολογία ελαφρού η βαρέως τύπου. Όταν με το καλό κάποτε εκτεθούν θα αναφέρεται ο δωρητής.

3. Διάθεση χώρου από τον Δήμο Αλιάρτου ή Οργανισμό Κωπαΐδας για φύλαξη με ασφάλεια των παραπάνω αντικειμένων.

4. Μέσα μεταφοράς –συγκέντρωσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν δημοτικά οχήματα και όταν κριθεί αναγκαίο εθελοντική συμμετοχή ιδιωτικών γερανοφόρων με  κάλυψη  των εξόδων κίνησης (καύσιμα) από τον Δήμο.Σημείωση : Δεν γίνεται σκόπιμα αναφορά σε ιδιωτικές πρωτοβουλίες που έχουν γίνει πάνω στο θέμα προκειμένου να γίνει παν δημοτική δραστηριοποίηση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Εν Όψει Αλίαρτος

ΔΗΛΩΣΗ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ
Δεν υιοθετούμε κατ΄ανάγκη τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται ειδήσεις, αναρτήσεις και άρθρα.
Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.
Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα και με σκοπό να σας βλάψει.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται.
Εν Όψει Αλίαρτος

Αρχειοθήκη ιστολογίου