Ticker

6/recent/ticker-posts

Ντακάρ 2014: Ο παλιός είναι αλλιώς...

Το Ράλι Ντακάρ βρίσκεται πλέον στην τελική του ευθεία και μεγαλώνει η αγωνία για την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου



 
Οι αγωνιζόμενοι μετά από την περιπλάνηση τους στα εδάφη της Αργεντινής, είδαν θάλασσα και μαζί πήραν την πρώτη γεύση από την έρημο Atacama. Η 9η ημέρα διεξήχθη στην άμμο με τον Γάλλο «Θρύλο» του Ντακάρ, Στεφάν Πετερανσέλ, να γίνεται ρέκορντμαν νικών σε Ε.Δ καθώς στο τέλος της σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο, κάτι που καταφέρνει για 64η φορά στην καριέρα του. 


Ο Γάλλος που δεν έχει σηκώσει το πόδι από το γκάζι, την Τετάρτη 15/1, έδειξε γιατί αποκαλείτε Θρύλος του Ντακάρ, καθώς οδήγησε αριστουργηματικά την ειδική μήκους τα 422 χιλιόμετρων. Πίσω του, 2ος ήταν ο  Νασέρ Αλ Ατίγια (Mini),  ενώ 3ος  ήταν ο Nάνι Ρομά. Ο Ισπανός, πρωτοπόρος του αγώνα, είδε τη διαφορά του από τον Πετερανσέλ να μειώνεται αρκετά και να πέφτει στα 12:10.  

http://zoom.it/P4RP

Αγωνία όμως υπάρχει και  για την κατάκτηση της τρίτης θέσης της γενικής εκεί όπου τρεις οδηγοί διεκδικούν με αξιώσεις μια θέση στο βάθρο. Αυτοί είναι ο Αργεντίνος Ορλάντο Τερανόβα με Mini,  Ζινιέλ ντε Βιλιέρ με Toyota και Νασέρ Αλ Ατίγια με Mini.

 

Μεγάλος άτυχος  του σημερινού αγώνα, ο Κάρλος Σάϊνθ  που είδε το το buggy του να μένει από σπασμένο βραχίονα της ανάρτησης,  με αποτέλεσμα να πέσει στην  8η θέση της γενικής κατάταξης.

 

Μoto-quad
 
http://zoom.it/2tQA

 πατήστε στην εικόνα
Στις μοτοσικλέτες,  ο Mάρκ Κομά (ΚΤΜ) παραμένει επικεφαλής της γενικής κατάταξης, καθώς με προσεγμένο-στρωτό οδήγημα κέρδισε την 9η Ε.Δ. Ο συμπατριώτης του,  Ζοάν Μπαρέδα με Honda, αν και τον καταδιώκει βρίσκεται πλέον 55 λεπτά πίσω του και ελπίζει σε στραβοπάτημα του Κομά για να αναρριχηθεί στην κορυφή.


Στα quad,  ο Σεμπαστιάν Χουσεϊνι με Ηοnda, κέρδισε την Ε.Δ αλλά ο Χιλιανός Ignacio Casale (Yamaha), εξακολουθεί να προηγείται στην γενική και μάλιστα κατάφερε να αυξήσει την διαφορά του από τους διώκτες του, Σέχριο Λαφουέντε (Yamaha)-Ραφάλ Σονίκ (Yamaha). 

Φορτηγά

http://zoom.it/3XRC

 
πατήστε στην εικόνα 

Στα φορτηγά η μάχη για την πρώτη θέση είναι ανοικτή, καθώς και σήμερα ο Ρώσος Andrey Karginov (Kamaz) κέρδισε  την Ε.Δ και απειλεί πλέον σοβαρά τον πρωτοπόρο Ολλανδό Τζέραρντ Ντε Ρόι με Torpedo Iveco, καθώς η διαφορά τους πλέον είναι στα 13 λεπτά.

 

Η 10η ημέρα του Nτακάρ, θα είναι κοινή για όλους και θα έχει μήκος  631 χιλιόμετρα, ενώ θα είναι και η πιο πονηρή καθώς οι αγωνιζόμενοι θα έχουν να αντιμετωπίσουν αμμόλοφους παγίδες  με πολύ ψιλή άμμο. 

  

 enet

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια