Ticker

6/recent/ticker-posts

Μιλούν για μας...''Κι όμως, ο Οργανισμός Κωπαΐδας έχει λόγο ύπαρξης''

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Η προπαγάνδα έχει γράψει «χρυσές» σελίδες σε αυτόν τον τόπο, ειδικώς τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Στην «πλύση εγκεφάλου» που έχουμε δεχθεί, συμπεριλαμβάνεται κι ο μύθος για μια σειρά «άχρηστων» δημόσιων οργανισμών τους οποίους πληρώνουν οι έλληνες φορολογούμενοι από την τσέπη τους για να συντηρούνται μερικές δεκάδες ή εκατοντάδες «αργόσχολοι».

* Ευχαριστούμε τον Κο Αντώνη Μαζαράκη γιατην άδεια δημοσίευσης της φωτογραφίας του.Εν Όψει Αλίαρτος
 Θύμα αυτής της τακτικής είναι κι ο Οργανισμός Κωπαΐδας, ο οποίος προφανώς σκοπίμως εξακολουθεί να αναφέρεται από ορισμένους ως Οργανισμός για την Αποξήρανση της Κωπαΐδας (ολοκληρώθηκε τη δεκαετία τού 1930) προφανώς για να μας πείσουν ότι δεν έχει λόγο ύπαρξης.


Σε αυτό το πλαίσιο, έκαναν προσφάτως το γύρο τού διαδικτύου ειρωνικά δημοσιεύματα για το ότι ο δίχως αντικείμενο εργασίας Οργανισμός όχι μόνο δεν έχει κλείσει, αλλά προσλαμβάνει και υπαλλήλους, συγκεκριμένα λογιστές, όπως φαίνεται κι από την ανάρτηση στη «Διαύγεια» που δημοσιεύουμε παρακάτω. Είναι, όμως, έτσι ακριβώς τα πράγματα; Το www.koutipandoras.gr επικοινώνησε με τον Οργανισμό, ο οποίος εδρεύει στον Αλίαρτο Βοιωτίας, κι ενημερώθηκε πως κλείνει στις 30 Σεπτεμβρίου κι από εκεί και πέρα θα υπάγεται ως υπηρεσία στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Σε αυτόν απασχολούνται συνολικώς οκτώ υπάλληλοι, οι τρεις εκ των οποίων είναι Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, οι οποίοι το πιθανότερο είναι πως θα τεθούν σε διαθεσιμότητα- ένα βήμα δηλαδή πριν την απόλυση- από την 1η Οκτωβρίου. Όσον αφορά το έργο που επιτελεί ο Οργανισμός, αυτό σχετίζεται με τη συντήρηση των καναλιών αποστράγγισης και των ειδικών κατασκευών, όπως αντλιοστάσια και φράγματα, τα οποία επιτρέπουν στα 300.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης να μη γίνουν βάλτος ή ξανά λίμνη και να ποτίζονται από τη γειτονική λίμνη Υλίκη. Ηθικό συμπέρασμα; Τα πράγματα δεν είναι σχεδόν ποτέ όπως φαίνονται…   

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια