Ticker

6/recent/ticker-posts

Μεγάλο ατομικό η Σοφάνη

Τα "Παπαναστάσεια" στη μνήμη του στη μνήμη του επιφανούς αθλητικού παράγοντα Κώστα Παπαναστασίου* ο οποίος διετέλεσε Γεν. Γραμματέας Αθλητισμού και πρόεδρος του Π.Γ.Σ., διεξηχθησαν το διήμερο 4-5 Ιουνίου, με τα περισότερα αγωνίσματα Α/Γ να διεξάγονται τη 2η ημέρα.

Η
Ευαγγελία Σοφάνη, αθλήτρια του ΠΓΣ που προπονείται με τη Σάβα Λίκα, ξεχώρισε αγωνιστικα, καθώς πέτυχε βολή στα 16,70μ.

αλλα και μια ακόμη στα 16,69μ., βελτιώνοντας 45 εκατοστά το ατομικό της ρεκόρ κι έγινε η 7η όλων των εποχών στο αγώνισμα (δείτε->εδώ)
Πλέον η 30χρονη ρίπτρια στοχεύει τα 16,80μ. που είναι το όριο για το Ευρωπαικο του Άμστερνταμ.
Το όριο έχει ήση η Σταματία Σκαρβέλη με 16,75μ. (ως νέα της αρκεί της ΕΑΑ)
(->
όρια/επιτεύξεις)

Ο Κώστας
Φιλιππίδης τίμησε με την παρουσία του και τον αγώνα του τη διοργάνωση και το σύλλογό του. Ο πρωταθλητής του ΠΓΣ στο επικοντώ, πέρασε τα 5,60μ. ενώ προσπάθησε και στα 5,73μ. Ο συνεχώς μεταβαλλόμενος σε ένταση και κατεύθυνση αέρας δυσκόλεψε αρκετά πάντως την προσπάθειά του όπως και όλων των αθλητών.
Ο Φιλιππίδης θα συνεχίσει με τον αγώνα Diamond League στο Οσλο την Πέμπτη 9/6.
Εκεί πιθανότατα θα αγωνιστεί και σε εκτός προγράμματος σειρά στα 1500μ. η Αναστασία Μαρινάκου.

Στα 400μ. η Βέρα Γρίλλου έκανε ατομικό ρεκόρ με 56.59. Τα 800μ. κέρδισε η Α.Δρακάκη που εμφανίζεται όλο και πιο συχνά και πάλι στους στίβους.
Ο έφηβος Αντώνης Μέρλος στο ύψος, λίγες μέρες μετά τα 2,16μ., πέρασε τα 2,10μ.

Το Σάββατο στη δισκοβολία έλαβε μέρος και ο πρωταθλητής Κύπρου -που πρόσφατα έκανε με 65,69μ. και ρεκόρ και όριο για Ρίο- Απόστολος Παρέλλης, που έριξε 60,47μ. ενώ ο Γιώργος Τρέμος έκανε 58,82μ. Στη σφυροβολία ο Κώστας Κωστογλίδης έριξε 72,85μ. και ο Κώστας Σταθελάκος (Κύπρος) 70,25μ.


Πολλοι παλαιοί αθλητές, προπονητές, παράγοντες του Πανελληνίου και όχι μόνο, τίμησαν τη διοργάνωση με την παρουσία τους σε μια διοργάνωση για την οποία προσπάθησαν πολύ οι νυν προπονητές του ιστορικού συλλόγου.

->
Αποτελέσματα

*Ο ΚΠαπαναστασίου ήταν πάντα δίπλα στο στίβο και στο πλευρό των αθλητών. Ήταν ο εμπνευστής και θεμελιωτής του αθλητικού νόμου 75/75 και αυτός που θέσπισε τα κίνητρα για την άνευ εξετάσεων εισαγωγή πρωταθλητών στα ΑΕΙ. Στη διάρκεια της θητείας του στη ΓΓΑ θεμελιώθηκαν και άρχισαν να κατασκευάζονται το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας και το Στάδιο «Ειρήνης και Φιλίας». υπήρξε αθλητής του μήκους στον Παναθηναϊκό ΑΟ. Σε νεαρή ηλικία μάλιστα έγινε γεν. αρχηγός του συλλόγου. Η διαμάχη του όμως με τον τότε πρόεδρο του ΠΑΟ Απόστολο Νικολαίδη τον έφερε στην Κυψέλη, στον Πανελλήνιο ΓΣ, τον οποίο υπηρέτησε μέχρι το τέλος της ζωής του, στις 9 Απριλίου 2002 μετά απο μάχη με την επάρατη νόσο.

http://www.stivoz.com/
    

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια