Ticker

6/recent/ticker-posts

Αναφορά στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη από τον   Κο Θεόδωρο Κ. Παπαϊωάννου

Σύντομη αναφορά στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη από τον Πολιτικό Μηχανικό (30.5.2017) Θεόδωρο Κ. Παπαϊωάννου*
  

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης πλήρης ημερών πέρασε το «κατώφλι » της Ιστορίας, αφού πολιτικά γαλουχήθηκε στο «λίκνο» και ανδρώθηκε στη «σχολή» Ελευθερίου Βενιζέλου.

Από τα «σπάργανα» έδειξε ότι δεν θα περνούσε απαρατήρητος , ότι θα πρωταγωνιστούσε στην μετακατοχική ιστορία του τόπου και συνέχισε στην μεταπολιτευτική περίοδό της μέχρι σήμερα


Στην πρώιμη φάση της καριέρας του εξέφρασε την ριζοσπαστική τάση του κόμματος των Φιλελευθέρων, μετά του πολυτεμαχισμένου «μεσαίου» χώρου γενικότερα και εν συνεχεία της Ένωσης Κέντρου .Αν και δεδηλωμένος αντικομμουνιστής δεν έκοψε με δική του υπαιτιότητ α την επικοινωνία με την Αριστερά.

Υπήρξε «σημαιοφόρος» του υπό τον Γεώργιο Παπανδρέου «Ανένδοτου Αγώνα»,μέχρι την πτώση της κυβέρνησης Γεωργίου Παπανδρέου λόγω διάσπασης της τότε Ένωσης Κέντρου Τότε γεννήθηκε το δίπολο Ανδρέας Παπανδρέου - Μητσοτάκης ως έκφραση της μεταξύ των προσωπικής αντιπαλότητας αλλά και δύο διαφορετικών αντιλήψεων , τακτικών και πρακτικών για το πολιτικό σκηνικό και την πορεία του τόπου.

Στη συνέχεια μπήκε στην πολιτική ζωή ο δικομματισμός που ήδη στο κλείσιμο του κύκλου του «…έσονται οι δύο εις σάρκα μίαν..»

Από την πρώτη στιγμή ως στέλεχος της τότε Ε.ΔΗ.Ν (Ελληνική Δημοκρατική Νεολαία) του Ε.Μ.Πολυτεχνείου και εφεξής , βρέθηκα ως προς τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη στην απέναντι πολιτική και ιδεολογική «όχθη»

Κατά τη μεταπολίτευση στην κυβέρνηση Κωνσταντίνου Καραμανλή ως υπουργός Συντονισμού , έτεινε «ευήκοον ους» και ανταποκρίθηκε θερμά ,όταν με δέχθηκε ως Κοινοτάρχη Βαγίων και μετέπειτα ως μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ.

Θυμάμαι ότι κατά τη συνάντηση , απευθυνόμενος στον τότε δήμαρχο Αθηναίων και πρόεδρό της Δημήτριο Μπέη του είπε «..Δημήτρη οι αγώνες κατακτώνται με θυσίες και επικυρώνονται από την κοινή αναγνώριση…»

Στην ώριμη φάση της καριέρας του μετά την μεταπολίτευση και ιδιαίτερα κατά την όψιμη, μετά την κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού , αποτέλεσε τον προπομπό του νεοφιλελευθερισμού στον τόπο μας.

Υπήρξε δεινός ρήτορας, πληθωρικός ,χαλκέντερος και άοκνος κοινοβουλευτικός, με πολυκύμαντη διαδρομή, φυσιογνωμία αμφιλεγόμενη ,αντιφατική και ηγετική

Για τα δύο πρώτα θα αποφανθεί η αψευδής ετυμηγορία της Ιστορίας, που με την «αναχώρηση» του κλείνει ένα μεγάλο κεφάλαιο αυτής

Το δεύτερο επισφράγισε η ατάκα του Γεωργίου Παπανδρέου «..Όταν μπαίνει ο Κώστας στη Βουλή ,η Βουλή γεμίζει αρχηγό…»


 * τ. Κοινοτάρχης Βαγίων-τ. Γεν. Γραμ. ΚΕΔΚΕ - τηλ /fax 2262022177- κιν 6997189448
Επαμεινώνδου 71 Θήβα -  theopapaio@gmail.com  -http://kadmos35.blogspot.gr/



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια