Ticker

6/recent/ticker-posts

Η Τανάγρα τίμησε τον ήρωα της Ανθυποσμηναγό Ελευθέριο Αθανασάκη (Επιχείρηση Θέτις)





Η Τανάγρα τίμησε τον Ανθυποσμηναγό Ελευθέριο Αθανασάκη, τον ήρωα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, τον Σταυραετό της Βοιωτίας που υπηρετώντας στην 336 Μοίρα Δίωξης, έπεσε στην Κρήτη μαχόμενος για τα ιδανικά της πατρίδας.

Με μια σεμνή τελετή, σήμερα, 3 Σεπτεμβρίου 2017, ο Δήμος Τανάγρας προχώρησε στην οφειλόμενη τιμή των Αποκαλυπτηρίων της προτομής του Ελευθέριου Αθανασάκη στη γενέθλια γη του, την Τανάγρα. Ήταν μια ιστορική υποχρέωση της Πολιτείας σε έναν ήρωα που με αυταπάρνηση αντιμετώπισε τον κατακτητή στη Μέση Ανατολή κα την Κρήτη και τελικά, εξαιτίας μηχανικής βλάβης του αεροπλάνου του, έπεσε μαχόμενος για το υπέρτατο αγαθό την ελευθερία του Τόπου.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 11:οο το πρωί με Δοξολογία και Επιμνημόσυνη Δέηση στο χώρο που έχει τοποθετηθεί η προτομή του ήρωα αεροπόρου, στον κεντρικό δρόμο της Τανάγρας απέναντι από το Πνευματικό Κέντρο-ΚΑΠΗ, στην οποία χοροστάτησε ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας, Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης, Πατέρας Μελέτιος Μαυραγάνης ο οποίος μετέφερε τις πατερικές ευχές του κ.κ. Γεωργίου.

Ακολούθησαν τα Αποκαλυπτήρια της προτομής του Ελευθέριου Αθανασάκη από τον Δήμαρχο Τανάγρας κ. Βασίλη Περγάλια μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης παρουσία εκπροσώπων της Πολιτικής και Στρατιωτικής ηγεσίας του Τόπου, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συγγενών του ήρωα και πλήθος κόσμου που τίμησαν με την παρουσία τους τον ηρωικό αεροπόρο.














Περισσότερα ΕΔΩ




http://drixoutispanagiotis.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια